Main Content

Bayern piatykrát v sérii jesenným majstrom, Guardiola chválil Ingolstadt

nedeľa, 13. december 2015 13:05 | Autor: TASR

Bayern piatykrát v sérii jesenným majstrom, Guardiola chválil Ingolstadt
Bayern piatykrát v sérii jesenným majstrom, Guardiola chválil Ingolstadt | zdroj: © TASR

Mníchov 13. decembra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov si definitívne zabezpečili titul "jesenného" bundesligového majstra.

V sobotu si doma napravili chuť po minulotýždňovej prvej ligovej prehre 1:3 na ihrisku Borussie Mönchengladbach a s Ingolstadtom si poradili 2:0. Rekordný piatykrát v sérii tak budú tráviť Vianoce na prvom mieste tabuľky.

"Dnes sme narazili na doteraz najlepšieho súpera," chválil po zápase výkon nováčika kouč Bavorov Pep Guardiola. "Dlho sme mali problémy s výstavbou našej hry a zlepšilo sa to až neskôr, najmä príchodom Thiaga Alcantaru. Na konci sa presadila naša kvalita," dodal pre nemecké médiá tréner. V prospech jeho zverencov hovorí dlhodobá štatistika - až 35-krát jesenný majster získal v Nemecku aj ligový titul, 17-krát sa to lídrovi po prvej polovici nepodarilo. Bayern v tomto ukazovateli z 20 prípadov nevyužil iba tri.

Bayern sa v prvom polčase snažil sériou prihrávok do šírky získať kontrolu na dianím a vytvoril si aj hernú prevahu, tá však bola dlho jalová a góly prišli až po prestávke. Skóre otvoril v 65. minúte poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý po dlhom pase od Jeroma Boatenga obišiel súperovho brankára a skóroval z veľkého uhla. Triumf poistil o desať minút neskôr domáci kapitán Philipp Lahm, ktorý profitoval z nezištnej prihrávky od Thomasa Müllera.

Obhajca titulu Bayern mal po sobote na čele tabuľky osembodový náskok pred druhým Dortmundom, tomu ale do bilancie ešte chýbal nedeľňajší súboj s Frankfurtom. Pred prestávkou ešte mníchovský veľkoklub nastúpi v lige na pôde Hannoveru a v pohári ho čaká Darmstadt. Pre Bayern bolo sobotňajšie víťazstvo štrnástym za sebou na domácom ihrisku.