Main Content

Nemci po varovaní o bombe späť v hoteli, trénovali na kurtoch Rolanda Garrosa

piatok, 13. november 2015 16:05 | Autor: TASR

Nemci po varovaní o bombe späť v hoteli, trénovali na kurtoch Rolanda Garrosa
Nemci po varovaní o bombe späť v hoteli, trénovali na kurtoch Rolanda Garrosa | zdroj: © TASR

Paríž 13. novembra (TASR) - Nemeckú futbalovú reprezentáciu museli v piatok evakuovať z parížskeho hotela Molitor. Dôvodom bol telefonát neznámej osoby, ktorá oznámila, že v ubytovacom zariadení sa nachádza bomba. Špecializované policajné zložky po dôkladnom pátraní nič nenašli a krátko po 14.00 h sa mohol reprezentačný výber vrátiť späť do hotela. Rozcvičku na večerný zápas proti domácemu Francúzsku absolvoval na neďalekých kurtoch Rolanda Garrosa.

Podľa pôvodných informácií agentúry DPA prišiel anonymný telefonát do hotela o 09.50 h a personál sa ihneď postaral o evakuáciu všetkých hostí vrátanlednee futbalistov "Nationalelf". Objekt nás preskúmali špecializované psy a polícia úplne uzavrela okolie. "Prišlo varovanie o bombe, ktorá sa mala nachádzať v hoteli. Všetkých nás rýchlo evakuovali a vyhradili bezpečnostnú zónu. Bol to pre nás veľký šok. Ihneď sme informovali príslušné úrady o tom, čo sa stalo. Nechceli sme nič riskovať a z hotela sme odišli. S tímom sme si následne zatrénovali na kurtoch, kde sa hrá grandslamový turnaj Roland Garros. Potom sme sa dozvedeli, že špecialisti v hoteli nič nenašli. Uľavilo sa nám," skonštatoval generálny manažér Oliver Bierhoff.

Francúzska polícia následne ubezpečila hostí vrátane futbalistov, že nie je dôvod na paniku, keďže podobné anonymné telefonáty dostáva často. Asi po dvoch hodinách sa prví členovia Nemeckého futbalového zväzu (DFB) vydali späť do hotela. Medzi nimi bol napríklad šéfkuchár Holger Stromberg, ktorý chcel pripraviť neskorý obed. O 14.00 h následne pricestoval aj zvyšok výpravy.

Napriek nepríjemnej situácii predstavitelia DFB neuvažovali o tom, že by večerný prípravný duel na Stade de France proti domácim zrušili. "Situáciu sme vyhodnotili objektívne, navyše sme dôverovali polícii. Nechceli sme zbytočne prepadnúť panike. V Paríži vraj prichádzajú takéto ohrozujúce správy často," dodal Bierhoff.

Po návrate do hotela absolvovali majstri sveta pod vedením trénera Joachima Löwa tímové stretnutie a následne si dali obed.