Main Content

Schmiedlová postúpila už do štvrťfinále turnaja vo Wuchane

streda, 30. september 2015 13:05 | Autor: TASR

Schmiedlová postúpila už do štvrťfinále turnaja vo Wuchane
Schmiedlová postúpila už do štvrťfinále turnaja vo Wuchane | zdroj: © TASR

Wuchan 30. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wuchane.

V osemfinále si poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou v dvoch setoch 6:4, 6:2. Zápas sa pre dážď začal s takmer šesťhodinovým oneskorením a organizátori ho museli presunúť na centrálny dvorec so zatiahnutou strechou.

V dueli o postup do semifinále nastúpi Schmiedlová vo štvrtok proti piatej nasadenej Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:2. Vlani prehrala s tohtoročnou wimbledonskou finalistkou na Australian Open i na Roland Garros. Schmiedlová má vo Wuchane už istú prémiu 52.430 USD pred zdanením a 190 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho budúcotýždňovom vydaní by sa mala posunúť z 29. miesta vyššie a dosiahnuť nové kariérne maximum.

Schmiedlová mala proti Mladenovicovej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie štvrťfinalistky US Open a vybudovala si náskok 4:0. Bývalá najlepšia juniorka sveta síce v ďalších minútach vyrovnala na 4:4, no koncovka patrila Slovenke, ktorá v desiatom geme premenila pri podaní súperky hneď prvý setbal. predtým otočila z 15:40. V druhom dejstve Schmiedlová po rýchlom brejku odskočila Mladenovicovej na 3:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 využila pri podaní Francúzky v poradí druhý mečbal. Slovenská jednotka pri početných stopbaloch Mladenovicovej potvrdila, že má rýchle nohy, dokázala dobehnúť loptičku a následne zakončiť výmenu víťazným úderom.

Schmiedlová má v tejto sezóne skvelú fazónu. Zverenka trénera Milana Martinca vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, V júli si na okruhu WTA vyslúžila ocenenie pre vychádzajúcu hviezdu mesiaca. Na prestížnom turnaji v Cinncinati v lete postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále, minulý týždeň v juhokórejskom Soule sa dostala do semifinále. Vo Wuchane získala v utorok skalp bývalej svetovej jednotky Dánky Caroline Wozniackej.

dvojhra - osemfinále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:2