Main Content

Košice chcú uspieť v Mníchove i Klagenfurte, cieľom postup z H-skupiny

štvrtok, 27. august 2015 16:05 | Autor: TASR

Košice chcú uspieť v Mníchove i Klagenfurte, cieľom postup z H-skupiny
Košice chcú uspieť v Mníchove i Klagenfurte, cieľom postup z H-skupiny | zdroj: © TASR

Košice 27. augusta (TASR) - Hokejisti HC Košice odohrajú v piatok druhý duel Ligy majstrov (LM) proti nemeckému EHC Red Bull Mníchov, ktorému v prvom meraní síl podľahli doma 2:4.

 Už o dva dni neskôr sa predstavia na ľade rakúskeho Klagenfurtu, s ktorým s najväčšou pravdepodobnosťou zvedú súboj o druhú postupovú pozíciu z H-skupiny.

"S Mníchovom sme odohrali jeden duel, ktorý sme žiaľ prehrali. Na konte má šesť bodov, pretože zvíťazil i nad Klagenfurtom, s ktorým pravdepodobne zvedieme súboj o postup zo skupiny. Najprv ideme do Nemecka, kde urobíme všetko preto, aby sme zobrali tri body a s nimi sa presúvali do Rakúska. Po nevydarenom zápase sme sa zamerali na strednú tretinu a už vieme, čo od nich čakať. Trénovali sme nejaké založenia akcií a tréneri vybrali chyby, ktoré sme urobili a tie sme 'pilovali'," uviedol Jiří Bicek, ktorý je zatiaľ jediným strelcom košického družstva v LM a v najbližšom zápase mu právom bude patriť dres s nápisom "Top scorer".

Podobne ako v úvodnom vystúpení bude trénerovi Petrovi Oremusovi chýbať zranený obranca Martin Dudáš a brankárskou jednotkou bude Marcel Melicherčík. Medzi mníchovské hviezdy patria útočníci Yannic Seidenberg a Michael Wolf, ktorý v Steel aréne 20. augusta zaznamenal hetrik. V obranných radoch vyčnievajú mená ako Richie Regehr, Jeremy Dehner, Daryl Boyle, či Toni Söderholm. "Budem spokojný, ak sa nám podarí uspieť v oboch zápasoch. Podstatné však bude, vrátiť sa do Košíc a mať dobrú východiskovú pozíciu pred posledným domácim zápasom proti Klagenfurtu," konštatoval Bicek.

Nemecký tím koučuje kanadský tréner, päťdesiatosemročný Don Jackson. Ako hráč vyhral dvakrát Stanleyho pohár s Edmontonom Oilers (1984 a 1985) a ako tréner päťkrát nemecký titul s Eisbärenom Berlin. Pred príchodom do Mníchova získal i titul so Salzburgom (2014).

Po sobotňajšom presune sa Košičania už v nedeľu 30. augusta predstavia na štadióne rakúskeho Klagenfurtu, ktorý v domácom prostredí podľahol Mníchovu 1:4. "Myslím si, že obidve družstvá hrajú veľmi podobne. Akurát Klagenfurt nebude mať toľko hráčov, ktorí si zahrali v zámorskej lige. Určite to nebude ľahký súper a s rakúskym tímom nás čaká súboj o druhé postupové miesto zo skupiny," povedal na margo Klagenfurtu obranca Radek Philipp.

Hlavným trénerom mužstva Klagenfurtu je Kanaďan Doug Mason, ktorý koučuje európske tímy prakticky od polovice osemdesiatych rokov minulého storočia. O jediný gól rakúskeho celku sa v aktuálnej edícii LM postaral domáci reprezentant Manuel Geier.

Program HC Košice v LM - H-skupina:

piatok, 28. augusta: Red Bull Mníchov - HC Košice (19.30)

nedeľa, 30. augusta: KAC Klagenfurt - HC Košice (17.30)

štvrtok, 3. septembra: HC Košice - KAC Klagenfurt (18.00)