Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.8.)

sobota, 15. august 2015 10:50 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Aston Villa oficiálne predstavila novú posilu – Adamu Traorého. Mladý krídelník prestupuje za 12 miliónov eur a päťročný kontrakt v Birminghame uprednostnil pred Liverpoolom, Stoke City aj zotrvaním v Katalánsku. (Football-España)

ATLÉTICO MADRID: Mexický útočník Raul Jimenéz opúšťa Los Colchoneros a od novej sezóny bude nastupovať vo farbách lisabonskej Benficy. V Portugalsku podpísal päťročnú zmluvu a prestupová čiastka ostáva nezverejnená. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID & ELCHE: Mladý útočník Héctor Hernández Marrero na seba v Atléticu doteraz príliš neupozornil, čo ostane v platnosti aj po sezóne 2015/16. Odohrá ju totiž na hosťovaní v Elche. (Transfermarktweb)

VALENCIA: Novinári si na tréningu Los Che všimli, že viaceré situácie boli nacvičované bez účasti Nicolasa Otamendiho. O argentínskeho obrancu mal veľký záujem Manchester United aj Manchester City a tieto náznaky nasvedčujú tomu, že niektorý z nich môže byť vo svojej snahe úspešný. (Mirror)

VILLARREAL: Po prerieknutí Erika Lamelu už prestup Roberta Soldada do Villarrealu potvrdili aj samotné kluby. Tento útočník v minulosti nazbieral takmer 300 štartov za španielske kluby, v čom teda môže pokračovať. (Guardian)

VILLARREAL: Na Estadio El Madrigal predvádzajú veľké zmeny medzi forwardmi. Do užšieho zoznamu vyhliadnutých posíl sa dostal aj Čiľan Eduardo Vargas, ktorý momentálne háji farby Neapola. (Goal)

BILBAO: V druholigovom Tenerife si našiel dočasné pôsobisko 23-ročný obranca Jon Aurtenetxe. Odchovanec baskického klubu putuje už na druhé hosťovanie v priebehu troch sezón. (mundodeportivo)

BILBAO: Prvý zápas španielskeho Superpohára pripravil hotový šok. V baskicko-katalánskom stretnutí vyhral Athletic nad FC Barcelona vysoko 4:0, o čo sa zaslúžil trojgólový Aritz Aduriz a jeden gól pridal Mikel San José. V pondelok nás čaká odvetný zápas.

DEPORTIVO: Krídelník Lucas Peréz Martínez sa oficiálne stáva hráčom Deportiva. V tomto tíme bol na hosťovaní v sezóne 2014/15 a La Coruñčania následne úspešne dotiahli rokovania o jeho zotrvaní. (Marca)

RAYO VALLECANO: Na ročné hosťovanie prichádza ofenzívny záložník Luis Fariña z Benficy Lisabon. Pôjde o hráčovu tretiu sezónu v rade odohranú mimo svojho kmeňového klubu. (insidespanishfootball)