Main Content

Slovenky pohoreli v obrane, proti Maďarsku potešil záver duelu

utorok, 16. jún 2015 00:05 | Autor: TASR

Slovenky pohoreli v obrane, proti Maďarsku potešil záver duelu
Slovenky pohoreli v obrane, proti Maďarsku potešil záver duelu | zdroj: © TASR

Šopron 15. júna (TASR) - Slovenským basketbalistkám nevyšla rozlúčka s D-skupinou ME v maďarskom Šoprone, keď po zlom výkone v defenzíve podľahli domácemu družstvu o dvanásť bodov.

 Zverenkám Štefana Sviteka sa podarilo pred koncom tretej desaťminútovky vypracovať si rozhodujúci 23-bodový náskok, z ktorého ťažili do konca stretnutia.

"Po dobrom úvode sme zhasli v obrane a dostali sme veľmi veľa bodov. Nerozumeli sme si, a preto nám nepadlo nič ani v útoku. Psychika išla dole, no myslím si, že sa nemusíme hanbiť za poslednú štvrtinu. Keby sa k nám priklonilo šťastie, tak by sme ten duel možno zvládli," uviedla po stretnutí autorka 17-tich slovenských bodov Martina Kiššová.

Slovenky nechali až príliš veľa voľného priestoru strelkyniam Maďarska, ktoré skórovali z ľahkých pozícii. "Hrali sme mäkko v obrane a súper strieľal s vysokou percentuálnou úspešnosťou, pretože sme ho nechali. Som veľmi rád, že po tretej štvrtine, keď sme na dievčatá apelovali, že zápas nemôžeme prehrať o veľa bodov, sa nám ho podarilo zdramatizovať. Vďaka poslednej štvrtine sme sa doň vrátili," povedal hlavný kormidelník Maroš Kováčik.

Slovenské družstvo malo už pred svojím posledným vystúpením v základnej D-skupine istotu postupu do II. fázy, ktorá sa odohrá v Győri. "Sme všetci šťastní. Momentálne však treba na všetko zabudnúť, užiť sa dva dni voľna a začať od začiatku," konštatovala Žirková. Slovenky si do nadstavbovej časti prenesú i jedno víťazstvo. "Ťažko by sa bez neho postupovalo, jedno víťazstvo je samozrejmosťou a potrebovali sme ho. Vyhrali sme prvé dve stretnutia a postup je náš," dodala kapitánka slovenského tímu.

program "slovenskej" nadstavbovej F-skupiny (bez časov)

štvrtok 18. júna: SLOVENSKO - Srbsko, Litva - Rusko, Chorvátsko - Španielsko

sobota 20. júna: Litva - Chorvátsko, Rusko - SLOVENSKO, Srbsko - Španielsko

pondelok 22. júna: SLOVENSKO - Chorvátsko, Srbsko - Litva, Španielsko - Rusko

 

program nadstavbovej E-skupiny (bez časov):

streda 17. júna: Turecko - Čierna Hora, Grécko - Francúzsko, Česko - Bielorusko

piatok 19. júna: Grécko - Česko, Francúzsko - Turecko, Čierna Hora - Bielorusko

nedeľa 21. júna: Turecko - Česko, Čierna Hora - Grécko, Bielorusko - Francúzsko