Main Content

Elitná zostava celých MS 2013 v hokeji

utorok, 21. máj 2013 12:06 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava celých MS 2013 v hokeji
Elitná zostava celých MS 2013 v hokeji | zdroj: foto TASR

Majstrovstvá sveta sú za nami a my vám prinášame poslednú elitnú zostavu s výberom šiestich najlepších hráčov šampionátu.

Brankár

Jhonas Enroth (Švédsko) Bilancia: 7 zápasov, 1,15 inkasovaných gólov na zápas, 2 shutouty, 95,63% úspešnosť zásahov
Jhonas Enroth svojimi parádnymi výkonmi vytlačil zo švédskeho bránkoviska Jacoba Markströma, ktorý prišiel na šampionát tiež vo výbornej forme. Na turnaji udržal dva shutouty (proti Slovinsku v základnej skupine a Fínsku v semifinále) a s 95,63% úspešnosťou zákrokov bol najlepším gólmanom v tejto štatistike na MS 2013.

Obrancovia

Roman Josi (Švajčiarsko)
Bilancia: 10 zápasov, 4 góly, 5 asistencií, 9 bodov, +2 Švajčiarsky bek má za sebou fantastický šampionát, v ktorom doslova žiaril. Ako obranca sa stal najproduktívnejším hráčom svojho celku a parádne výkony podával aj na opačnej strane klziska. Josi tak ukázal, že je veľmi kompletným zadákom. 22-ročný obranca bol vyhlásený najlepším obrancom a taktiež najužitočnejším hráčom celých majstrovstiev.

Julien Vauclair (Švajčiarsko) Bilancia: 10 zápasov, 0 gólov, 3 asistencie, 3 body, +8 Precízna obrana bola doménou švajčiarskeho mužstva a výrazne k tomu svojimi výkonmi napomáhal Julien Vauclair. Skúsený harcovník v ofenzíve nijak nežiaril, v desiatich zápasoch zaznamenal len tri body za asistencie. Na konci turnaja v tabuľke pravdy mal však na svojom konte osem „plusiek,“ čo svedčilo o jeho vynikajúcich defenzívnych schopnostiach.

Útočníci

Petri Kontiola (Fínsko) Bilancia: 10 zápasov, 8 gólov, 8 asistencií, 16 bodov, +6Center elitného fínskeho útoku, ktorý viedol jednu z najnebezpečnejších trojíc v týchto majstrovstiev sveta sa stal najproduktívnejším hráčom šampionátu. V desiatich zápasoch pozbieral skvelých šestnásť bodov a potvrdil tak, že patrí medzi špičku hokejistov hrajúcich mimo zámorie. Jeho góly a útočné akcie boli oku lahodiace.

Paul Stastny (USA) Bilancia: 10 zápasov, 7 gólov, 8 asistencií, 15 bodov, +7
Ako kapitán americkej reprezentácie doviedol po deviatich rokoch USA k medaile. Parádnymi výkonmi sa pričinil o zisk bronzu, keď svojim spoluhráčom šiel príkladom na ľade i mimo neho. V produktivite turnaja skončil druhý, len o bod za spomínaným Kontiolom.

Henrik Sedin (Švédsko) Bilancia: 4 zápasy, 4 góly, 5 asistencií, 9 bodov, +4 Švédsky center skončil v tabuľke produktivity šampionátu na deviatej priečke, no za Švédsko odohral len štyri stretnutia. Vo všetkých zápasoch patril medzi najdôležitejšie postavy svojho tímu. V štyroch dueloch zaznamenal fantastickú bilanciu 4+5. Občas sa zdalo, že spoločne so svojou dvojičkou Danielom sú nezastaviteľní. Henrik zažiaril aj vo finále, keď na víťazstve 5:1 nad Švajčiarmi sa podieľal dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou.