Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (4.12.): Slafkovského comeback, otázka Studeniča i šumy o New Jersey

pondelok, 4. december 2023 19:56 | Autor: Róbert Kalnický

Marián Studenič
Marián Studenič | zdroj: X/Seattle Kraken

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slafkovský v elitnej formácii

Juraj Slafkovský sa vracia do elitnej formácie Montrealu Canadiens. Hráčov Habs čaká v noci z pondelka na utorok stretnutie proti stretnutie proti Seattlu Kraken. Na rozkorčuľovaní figurovala draftová jednotka z roku 2022 v elitnej formácii po boku Colea Caufielda a Nicka Suzukiho.

Studenič naopak zo zostavy vypadol

Slovenský súboj však na ľade Montrealu Canadiens neuvidíme. Forward Marián Studenič, ktorý figuruje v službách Seattlu Kraken vypadol zo zostavy. Jeho miesto zaujal Max McCormick. Studenič však ostáva v prvom tíme, no duel si pozrie len z tribúny.

Niederreiter sa dohodol

Švajčiarsky hokejový útočník Nino Niederreiter sa dohodol na podmienkach kontraktu s Winnipegom Jets. Skúsený forward z krajiny Helvétskeho kríža podpísal s predstaviteľmi celku z Manitoby novú trojročnú zmluvu, ktorá mu vynesie dokopy 12 miliónov dolárov.

Angažuje Carolina brankára San Jose?

Zaujímavá špekulácia prichádza z Raleigh. Vedenie Caroliny Hurricanes po prepustení Jaroslava Haláka z try-outu naďalej pokračuje v hľadaní možnej posily. Podľa posledných reportov sa ako riešenie ukazuje Kaapo Käkhönen, ktorý aktuálne pôsobí v San Jose Sharks. Detaily známe nie sú.

Gibson a prestup?

Špekuluje sa opäť aj pri mene amerického hviezdného brankára Johna Gibsona. Opora Anaheimu Ducks sa totiž ocitla v hľadáčiku New Jersey Devils. S touto informáciou prišiel po prehre so San Jose Sharks Jesse Granger z portálu The Athletic.