Main Content

Gáborík na MS zrejme nepríde! + DOPLNENÉ

nedeľa, 28. apríl 2013 11:30 | Autor: Jakub Vaverka

Gáborík na MS zrejme nepríde!  + DOPLNENÉ
Gáborík na MS zrejme nepríde! + DOPLNENÉ | zdroj: foto TASR

Včerajšie posledné kolo duelov v NHL rozhodlo o tom, že Columbus Blue Jackets aj napriek víťazstvu do play- off NHL nepostúpil. Slovenský kanonier Marián Gáborík je tak k dispozícii reprezentácii.

O posledné dve miestenky v play- off bojovala trojica tímov. Gáboríkov Columbus, hviezdami nabitý Detroit a Minnesota. Blue Jackets vedeli, že aj keď svoj zápas vyhrajú, tak minimálne jeden z ich súperov musí zakopnúť, pretože kvôli nižšiemu počtu vyhratých zápasov obsadia nepopulárne deviate miesto.

Modro- kabátnici nastúpili na domácom ľade proti Nashvillu Predators a aj keď prehrávali 0:1, tak nakoniec stav zápasu otočili a dokázali zvíťaziť 3:1. Jednou asistenciou k dôležitým trom bodom prispel aj slovenský kanonier.  Ďalší zaineteresovaný do súboja o vyraďovacie boje, Detroit, čakal ťažký zápas na klzisku Hviezd z Dallasu, no Červené Krídla sa s domácimi nemaznali a zvíťazili presvedčivo 3:0. Minnesota, ktorá, ak chcel Columbus postúpiť, musela minimálne prehrať po predĺžení, hrala v Colorade a Divosi dokázali nad Lavínami zvíťaziť 3:1.

Blue Jackets tak obsadili za Detroitom a Minnesotou deviate miesto a ostali im tak iba oči pre plač. Slovenskí fanúšikovia, aj keď Gabbymu nepriali nič zlé, sú bezpochyby radi, že jeden z najlepších slovenských hokejistov súčasnosti má možnosť pomôcť slovenskej reprezentácii na MS vo Fínsku a Švédsku. Či sa Gáborík pripojí k tímu, alebo nebude môcť cestovať na sever Európy sa dozvieme v najbližších hodinách. Realizačný tím na čele s koučom Vujtekom sa však vyjadril, že počas cesty v USA, kde sledovali niekoľkých adeptov na reprezentačný dres, bol Gáborík jeden z hráčov, ktorý bol účasti na MS najviac naklonený.

V priebehu dnešného dňa s našim kanonierom spojil aj generálny manažér slovenskej reprezentácii Otto Sýkora, ktorý však slovenských fanúšikov nepotešil. Médiám vysvetlil, že Marián má problémy so slabinami a hrozí mu operácia, pričom jeho štart na MS je takmer vylúčený: "Je to pre nás obrovská strata, sľubovali sme si od neho veľa." dodal sklamaný Sýkora.