Main Content

Karol Kisel sa vracia do Slávie

streda, 23. máj 2012 17:53 | Autor: Branislav Lipták

Karol Kisel sa vracia do Slávie
Karol Kisel sa vracia do Slávie | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk

Futbalový klub Slavia Praha sa pred nadchádzajúcim ligovým ročníkom posilnil o slovenského záložníka Karola Kisela. Odchovanec Lokomotívy Košice podpísal so Slaviou zmluvu na jeden rok a v klube bude zároveň šéfmanažérom mládeže.

Košický rodák sa do pražského klubu vracia po ročnej anabáze v austrálskom FC Sydney. S týmto klubom v sezóne 2009/2010 vyhral austrálsky titul. Po majstrovskej sezóne v Austrálii sa vrátil do Čiech a obliekal si dres Slavie Praha. Avšak sezóna 2010/2011 „zošívaným“ nevyšla podľa predstáv a Slavia hrala iba o záchranu. Hráči nedostávali svoje výplaty načas a jedno obdobie dokonca hráči a ani futbalová verejnosť nevedeli kto je majiteľom klubu. Po úspešne zvládnutých záchranárskych prácach sa opätovne vrátil do FC Sydney, kde hrával pod taktovkou českého trénera Vítězslava Lavičky. Posledný zápas v drese austrálskeho klubu ohodral 30. marca tohto roku proti Wellingtonu a prehra rozhodla o vypadnutí FC Sydney z play – off austrálskej ligy. Ďalší zápas náš reprezentant už absolvuje v službách pražského klubu.

Karol Kisel hrával v Čechách aj za Bohemians 1905, Slovan Liberec a Spartu Praha. Je víťazom českej Gambrinus ligy a trojnásobným víťazom českého pohára. Ligový titul v Česku získal v drese najväčšieho rivala Slavie – Sparty Praha.