Main Content

Američania mohli mať na MS dve veľké hviezdy NHL. Nepríde ani jeden

streda, 26. apríl 2017 15:00 | Autor: Dávid Lech

Američania mohli mať na MS dve veľké hviezdy NHL. Nepríde ani jeden
Američania mohli mať na MS dve veľké hviezdy NHL. Nepríde ani jeden | zdroj: © TASR

Len nedávno Auston Matthews informoval o tom, že kvôli náročnej sezóne vynechá tohtoročné MS v hokeji 2017. Pre americký národný tím to bol druhý nepríjemný zásah. Reprezentačný dres totiž odmietla ešte jedna hviezda.

Mal patriť medzi najlepších hráčov na MS v hokeji 2017. Patrick Kane po nečakane rýchlom ukončení sezóny Chicaga Blackhawks mal podľa dostupných informácií posilniť americkú reprezentáciu na spomínanom svetovom šampionáte. Nestane sa tak.

Reportér ESPN Craig Custance zverejnil na sociálnej sieti Twitter informáciu, že „Americký hokejový zväz bol upozornený, že Patrick Kane sa nepripojí k tímu na MS v hokeji, hoci to veľmi zvažoval.“ Tretí najproduktívnejší útočník základnej časti National Hockey League si naposledy na MS v hokeji zahral v roku 2008.

Kane je už deviatym hráčom Chicaga Blackhawks, ktorý odmietol reprezentačnú pozvánku. Pred ním sa negatívne k účasti na medzinárodnom turnaji vyjadrili Kanaďania Jonathan Toews, Duncan Keith a Brent Seabrook, Slováci Richard Pánik, Marián Hossa a Tomáš Jurčo s Rusom Arťomom Anisimovom a Švédom Niklasom Hjalmarssonom. Do Francúzska resp. Nemecka naopak pocestuje Rus Artemi Panarin a Švéd Marcus Krüger.