Main Content

Do Slovana údajne mieri donedávna tréner Standardu Liege

pondelok, 15. august 2016 18:51 | Autor: Filip Chudý

Do Slovana údajne mieri donedávna tréner Standardu Liege
Do Slovana údajne mieri donedávna tréner Standardu Liege | zdroj: © TASR

Podľa najnovších informácií by mala byť trénerská otázka v Slovane čoskoro vyriešená. Na lavičku belasých podľa zahraničných zdrojov mieri bývalý tréner Standardu Liege. Za Ševelu pýtal Trenčín údajne veľa.

Otázka nového hlavného trénera Slovana Bratislava by mala byť čoskoro vyriešená, aspoň to tvrdí portál mozzartsport.com. Podľa neho by sa novým trénerom Slovana mal stať 39-ročný srbský tréner Ivan Vukomanovič. Tento web píše, že rokovania sú na konci a podpis zmluvy by sa mohol uskutočniť už čoskoro. Zaujímavé je tiež to, že okrem Marka Nikoliča, ktorý bol na zozname kandidátov Slovana, ale uprednostnil Partizan Belehrad, kde mal mať podľa vlastných slov nedokončenú prácu, malo podľa mozzartsport.com vedenie Slovana kontaktovať aj ďalšieho Srba Ivana Tomiča, ale ten chcel od trénovania prestávku.

Vukomanovič hrával ešte ako hráč vo Francúzsku, Nemecku, Rusku, Belgicku, Izraeli, Číne a doma v Srbsku. Trénerskú kariéru začínal ako asistent Izraelčana Guya Luzona v Standarde Liege, ktorého neskôr vystriedal v pozícii hlavného trénera, čo je doteraz jeho jediná skúsenosť s postom šéfa realizačného tímu. Vtedy si vyskúšal aj trénovanie Liege v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/15, pričom hneď vo svojom prvom zápase v tejto súťaži uhral s Liege bezgólovú remízu s neskorším víťazom FC Sevilla.

A hoci sa najviac hovorilo o Martinovi Ševelovi, celý prechod údajne stroskotal na tom, že Trenčín pýtal veľkú prestupovú sumu, čo Slovan nebol ochotný akceptovať. Hovorí sa v zákulisí až o sume 500 000 eur.