Main Content

Kurdská televízia klamala, ,,igelitkový'' fanúšik Messiho žije v Afganistane

streda, 27. január 2016 13:13 | Autor: Jakub Vaverka

Kurdská televízia klamala, ,,igelitkový'' fanúšik Messiho žije v Afganistane
Kurdská televízia klamala, ,,igelitkový'' fanúšik Messiho žije v Afganistane | zdroj: instagram

Kurdská televízia, ktorá včera tvrdila, že našla Messiho fanúšika odfoteného s igelitkou pripomínajúcou argentínsky dres, klamali. Televízia si celý príbeh zrejme vymyslela, aby na seba upozornila zahraničné média.

Anglická televízia BBC včera podvečer informovala o nájdení skutočného Messiho fanúšika z fotky, ktorá nedávno obletela svet. Chlapec žije vo vojnou zmietanom Afganistane. Jeho meno je Murtaza. Mladík Homin, ktorého našla kurdská televízia, a o ktorom sme vás informovali vo včerajšom článku, teda nie je fanúšikom z toľko diskutovaného obrázku. Išlo o podvrh tamojších novinárov.

Murtaza je na prvý pohľad mladší, žije v inej krajine a s Hominom sa vôbec nepodobá. Otec chlapca z Afganistanu Arif Ahmadi sa k celej veci vyjadril: „Môj syn skutočne miluje Messiho. Je pre nás však nemožné kúpiť chlapcovi originálny dres, som iba obyčajný farmár. Deti sa teda rozhodli, že na seba navlečú igelitky.“

Po nájdení Murtazu sa objavujú na internete tisíce výziev, aby bol mladíkovi nejakým spôsobom doručený skutočný dres Barcelony. Je pravdepodobné, že do príbehu zasiahne aj samotný Messi, ktorý chlapcovi venuje originálny dres s podpisom. Ako tento príbeh dopadne je momentálne nejasné, budeme ho podrobne sledovať i naďalej.