Main Content

Hľadal ho celý svet. Našiel sa iracký fanúšik Messiho

utorok, 26. január 2016 10:13 | Autor: Jakub Vaverka

Hľadal ho celý svet. Našiel sa iracký fanúšik Messiho
Hľadal ho celý svet. Našiel sa iracký fanúšik Messiho | zdroj: © TASR

Pred niekoľkými dňami sa v médiách objavila fotografia malého chlapca s menom Messi a číslom 10, ktoré bolo napísané na igelitovej taške. Kurdská televízia sa rozhodla, že chlapca nájde. Výsledok je úžasný.

Po zverejnení spomínanej fotografie sa rozpútalo internetové šialenstvo. Chlapca z obrázka, ktorý vás donúti premýšľať, chcel nájsť prakticky každý. O celom príbehu pred pár dňami informovala britská televízia BBC, jeden fanúšik na sociálnej sieti Twitter tvrdil, že fotografia je nafotená v Iraku, v meste Dohuk. Dôvody, prečo fotka tak veľmi upútala ľudí sú jednoduché. Malý chlapec v krajine zmietanej vojnou je podľa všetkého veľkým fanúšikom Lionela Messiho, no nemal dostatočné prostriedky na to, aby si zadovážil repliku jeho barcelonského, respektíve argentínskeho dresu.

Ľudia na sociálnych sieťach sa predbiehali v odkazoch: „Príliš milé, dúfam, že ho nájdu,“ napísala jedna z fanúšičiek. „Dieťa vo vojnou ničenom Iraku má na sebe dres Lea Messiho z igelitovej tašky, uff,“ písal ďalší podporovateľ hľadania. Reakcie ľudí boli naozaj pozitívne, nájsť „chlapca z fotky“ však bolo náročné, podľa niektorých dokonca nemožné.

Všetko rozlúskli novinári z kurdskej televíznej stanice, ktorým sa podarilo chlapca nájsť. Jeho meno je Homin a žije v Dohuku, Kurdistane, v Iraku. Dieťa prezradilo, že originálna fotka vznikla už pred dvoma rokmi a miluje Lionela Messiho, pretože je to vynikajúci futbalista. Homin taktiež dostal repliku dresu FC Barcelona.