Main Content

MS V HOKEJI 2012: Maskotom je HockeyBird + VIDEO

nedeľa, 29. apríl 2012 12:06 | Autor: Radoslava Harvanková

MS V HOKEJI 2012: Maskotom je HockeyBird + VIDEO
MS V HOKEJI 2012: Maskotom je HockeyBird + VIDEO | zdroj: Radoslava Harvanková pre Sport7.sk, foto iihf.com

Maskotom tohtoročných Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji je Hockey Bird - hokejový vták. Autor maskota Toni Kysenius sa inšpiroval populárnou hrou "Angry Birds" pre mobilné telefóny, za ktorou stojí spoločnosť Rovio.

Hockey Bird má rád rockovú hudbu a oplátky. Jeho mottom je "Puck sweet puck", má  biele telo s výnimkou brucha, ktoré je šedej farby, a žltého zobáka. Má na hlave prilbu a v jednej zo svojich rúk drží  hokejku. Vyzerá ako hráč, ktorý opustil hokejový zápas.

"Firma Rovio spolupracuje so šampionátom po prvýkrát. Hockey Bird je vôbec prvou  postavou z  hry Angry Birds, ktorú sme uvoľnili z našej hry. Prácou Hockey Bird bude dodať  majstrovstvám energiu a bude musieť byť všade,"
vyhlásil tvorca maskota Kysenius.



Vo Fínsku prestavili aj hviezdu, ktorá by mala prezentovať svetový šampionát ako turnaj, ktorý sa odohrá v dvoch krajinách, ktoré sú si veľmi blízke. Fínska časť súhvezdia sa nesie v modrom nádychu, švédska strana je sfarebená do žlta.

"Chceli sme vytvoriť symbol, ktorý spojí hostiteľské mestá Helsinki a Štokholm. Ľuďom sme chceli ponúknuť pocit dvojročnej udalosti," vyhlásil Sulin pre iihf.com a zároveň priznal, že organizátori MS tak mohli ušetriť na strane výroby, nakoľko symboly budú zrejme rovnaké aj pre budúcoročný šampionát.
 
Hockey Bird bude iste veľmi dobre prijatý medzi fanúšikmi ľadového hokeja rovnako ako úspešná hra "Angry Birds."