Main Content

Slovensko čaká česká previerka: Je príchod Kelemena ešte otvorený?

utorok, 23. apríl 2024 18:27 | Autor: TASR

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ. Hrivíka ešte limituje zranenie.

Na utorňajšom zraze privítal tréner Craig Ramsay všetkých 25 nominovaných hráčov. Po dvojzápase s Nemeckom opustili káder brankár Dávid Hrenák a trio útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča. Brankár Stanislav Škorvánek nahradil Hrenáka a do reprezentácie sa tešil: "Trochu som si oddýchol a vypustil sklamanie z nevydareného semifinále. Ale je tu nová výzva a dám do toho všetko." Hrivík sa v závere sezóny vo Švédsku zranil a jeho stav nie je ideálny, ale chce zabojovať o miesto na MS.

"Nehral som na MS ani v Čechách, ani na Slovensku, motivácia je veľká. Vyzerá, že budeme mať skvelý tím a mohli by sme niečo dosiahnuť. Preto chcem zabojovať a preto som tu. Som na tom lepšie, ale nebol som dlhšie na ľade a chcem to vyskúšať. Urobíme si plán s lekármi a od toho sa odrazím," uviedol 32-ročný útočník. S Čechmi sa Slováci stretnú 26. apríla o 16.30 v Trenčíne a 27. apríla v Bratislave o 14.00. Ramsayho zverenci majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát. Dosiahli v ňom dve víťazstvá proti Švajčiarsku (5:3 a 3:), s Nemcami zvíťazili 5:4 po predĺžení a prehrali 3:7. Po dvojzápase s Českom sa slovenskí reprezentanti zídu opäť v utorok v Žiline, kde sa predstavia proti Poľsku. K dispozícii by trénerom mali byť už aj posily z NHL obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.

"Po Čechoch budú dva dni voľna a títo piati prídu do Žiliny. Uvidíme, kto bude hrať, ale niektorí by mali nastúpiť," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Realizačný tím ešte sleduje aj finálové série v Česku a na Slovensku. Rovnako aj situáciu v zámorskej AHL, kde hrá niekoľko adeptov na reprezentačný dres. "Hráčov, ktorí vypadnú, budeme kontaktovať. Uvidíme, v akom budú stave, ale niektorí sú pozitívne naladení a ak nebudú mať povinnosti, tak sú otvorení rozprávať sa o príchode do reprezentácie. Čo sa týka českej ligy, nebudem hovoriť konkrétne mená, ale v hre je asi štyri päť mien. Máme ich v hľadáčiku," dodal Šatan.

Informoval aj o situácii s Milošom Kelemenom. Slovenskému útočníkovi sa narodilo dieťa a dal preto prednosť rodine, ale existuje nádej, že sa ešte zapojí do prípravy: "S Kelemenom to ešte nie je uzavreté. Situácia je nejako daná, ale nie to ešte úplne uzavreté. Budeme s ním ešte hovoriť."