Main Content

VIDEO: Najlepšiu a najkrajšiu sériu českého play-off rozhodli Slováci!

sobota, 13. apríl 2024 19:24 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Roman (Třinec)
Miloš Roman (Třinec) | zdroj: TASR

Dnes v českej najvyššej súťaži vyvrcholila jedna z najlepších sérií v histórii tamojšej ligy. Hokejisti Třinca aj s výrazným prispením slovenských hokejistov otočili vývoj série a zvíťazili 4:3 na zápasy.

Keď Sparta v treťom zápase semifinálovej série vo WERK Aréne zvíťazila a upravila stav série na 3:0 v jej prospech, asi len málokto pochyboval o jej postupe. To, čo však následne prišlo prepísalo históriu v tamojších končinách. Minuloročný šampión z Třinca zbrane nezložil.

Najskôr sa Drakom podarilo zvíťaziť pomerom 4:1 v štvrtom zápase a naštartovali historický obrat. V GAME 5 čakalo na hráčov v červeno-bielych dresoch peklo v O2 Aréne, no napriek tomu sa dokázali tešiť z triumfu pomerom 3:2. Len pred pár dňami sa séria opäť presunula naspäť do Třinca.

Domáci mali veľké problémy, avšak keď v čase 59:59 ušli hrobárovi z lopaty, prehodili momentum na svoju stranu. Po triumfe 2:1 si vypýtali rozhodujúci zápas. Ten pokračoval dnes. Třinec zvíťazil v O2 Aréne 3:2, pričom víťazný gól v štvrtom predĺžení strelil Miloš Roman. Okrem neho sa do listiny strelcov zapísal aj Marko Daňo. Dve asistencie si pripísal Libor Hudáček a bodík má na konte aj Martin Marinčin.