Main Content

VIDEO: Slovan sa rozlúčil so Šporarom krásnym videom: Slovinec poslal odkaz fanúšikom!

Slovinsky útočník Andraž Šporar sa včera definitívne stal novou posilou Sportingu Lisabon, s ktorým mal podpísať 5-ročný kontakt. Portugalský veľkoklub zaňho zaplatil belasým podľa medializovaných správ sumu medzi 7 až 8 miliónmi eur, vďaka čomu sa stal Šporar historicky najdrahším futbalistom prestupujúcim z našej najvyššej futbalovej súťaže. Belasí sa rozlúčili so svojim miláčikom krásnym videom, ktoré zverejnili na oficiálnom YouTube kanáli svojho klubu. 

Toto video zdieľal na svojom Instagrame aj Šporar, ktorý k nemu dodal ďakovné slová: ,,Milí fanúšikovia Slovana, ďakujem vám za nádherné okamihy v belasom drese. Počas týchto dvoch rokov sa Slovan vrátil tam, kam patrí, vedie Fortuna ligu s desaťbodovým náskokom a hrá európske zápasy. Som vďačný aj všetkým spoluhráčom, pretože bez nich by som tento prestup nikdy nedosiahol. Užil som si každú jednu minútu na Tehelnom poli a aj sto či viac gólmi by som sa Slovanu nedokázal dostatočne odvďačiť. Ďakujem za všetko a pamätajte si: raz belasý, navždy belasý! Rád vás v budúcnosti znovu uvidím."

Šporar bol v uplynulých dvoch sezónach najlepší strelec Slovana a autor piatich gólov v skupinovej fáze Európskej ligy 2019/20. Vo všetkých súťažných dueloch dosiahol 60 presných zásahov a 17 asistencií. V ročníku 2018/19 strelil vo Fortuna lige 29 gólov, čím vyrovnal dovtedajší rekord súťaže a v prebiehajúcej sezóne je druhým najlepším strelcom EL.