Main Content

EXKLUZÍVNE FOTO: Nafotili sme štadión Atlética Madrid mesiac pred otvorením! (fotky vnútri)

piatok, 18. august 2017 10:15 | Autor: Jakub Vaverka

EXKLUZÍVNE FOTO: Nafotili sme štadión Atlética Madrid mesiac pred otvorením! (fotky vnútri)
EXKLUZÍVNE FOTO: Nafotili sme štadión Atlética Madrid mesiac pred otvorením! (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

Atlético Madrid sa od ročníka 2017/2018 sťahuje z tradičného štadióna Vicenteho Calderóna na novučičký stánok Wanda Metropolitano. Rojiblancos odohrajú úvodné stretnutie v novom domove už v polovici septembra, no ich budúci štadión momentálne pripomína skôr stavenisko. Šport7.sk sa bol na Estadio Metropolitano pozrieť.

Nový štadión Atlética Madrid Wanda Metropolitano, alebo ak chcete Estadio Metropolitano, by mal dosahovať kapacitu 68 až 70 tisíc miest. Rojiblancos sa naň presúvajú v ročníku 2017/2018, kedy opustia tradičný štadión Vicenteho Calderóna. Klubové vedenie deklaruje štart novej úspešnej éry, pričom počtom sedadiel sa Colchoneros približujú najväčším štadiónom na starom kontinente a taktiež rivalom Realu Madrid a Barcelone.

Už 16.septembra Atlético Madrid vyzve v novom domove v ligovom zápase Malagu, no necelý mesiac pred ostrou premiérou sa nedá povedať, že by Estadio Metropolitano pôsobil dokončeným dojmom. Počas našej cesty v Madride sme využili čas a išli sme sa pozrieť na pripravovaný stánok, ktorý by mal patriť medzi najkrajšie v Španielsku i celej Európe. Po vystúpení na novučičkej stanici metra sme však videli stavbu, kde bol verejnosti vstup odoprený.



zobraziť celú galériu
(12 fotografií)

Avšak, bol práve čas siesty, kedy v Španielsku robí iba málokto a celá stavba sa niekoľko stoviek miliónov eur nebola prakticky vôbec strážená. Keď už sme precestovali 28 zastávok metra, povedali sme si, že pohľad z diaľky nám stačiť nebude. Vybrali sme sa teda cez šesťprúdovú cestu a priestor, ktorý bol pokrytý len pieskom, priamo k štadiónu. Keď sme prišli k bránam Estadio Metropolitano, boli sme prekvapení, že strojmi obklopený kolos nik nestrážil.

Šancu sme využili. Po príchode do útrob sme videli jedného z robotníkov, ktorý sedel na schodisku a ťukal niečo do svojho mobilného telefónu. Nejavil o nás záujem, tak sme pokračovali ďalej. Dostali sme sa až na tribúnu a mohli sme pokojne prejsť do stredového kruhu. Nikto nás nenapomenul. Až keď sme pozorne prezreli prostredie a urobili si cenné fotky, pri ceste späť nás stopol jeden z prítomných robotníkov. Veľmi rýchlou španielčinou začal niečo na nás hovoriť, no my sme mu s úsmevom na tvári vysvetlili, že preferujeme angličtinu a sme turisti, ktorí sa stratili.



zobraziť celú galériu
(12 fotografií)

Pokračoval vo svojom ústnom prejave, ktorému som síce rozumel, no nemal som záujem s ním viesť dialóg po španielsky. Následne sa v anglickom jazyku zmohol na frázu „Vypadnite“, avšak vzhľadom na to, že sme boli na odchode, nerobilo nám to žiaden problém.

Atléticu Madrid prajeme nech všetko stihne včas, štadión bude skutočne úžasný. Možno by bolo lepšie zaplatiť väčších odborníkov, čo sa týka strážnej služby. Treba však napísať, že možno to ani nebolo nepripravenosťou orgánov Rojiblancos, ale našou šikovnosťou.