Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.5.)

utorok, 19. máj 2015 08:45 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.5.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Messiho odchod by zmenil históriu futbalu

Tréner londýnskej Chelsea José Mourinho si myslí, že ak by Lionel Messi v dohľadnej dobe opustil FC Barcelona, tento transfer by zmenil históriu futbalu navždy. Začiatkom roka sa vraj o Argentínčanove služby zaujímali práve Londýnčania zo Stamford Bridge, no po posledných mesiacoch je odchod čísla 10 niekam inam vylúčenou vecou. (goal.com)

Xavi končí v Barcelone

Legendárny stredopoliar Xavi, ktorý získal počas svojej kariéry s FC Barcelona rekordných 23 trofejí sa údajne chystá na konci ročníka oznámiť svoj odchod do Kataru. Túto informáciu priniesol športový denník Mundo Deportivo, ktorý informuje, že aj keď Katalánci chceli, aby Xavi ostal, hráč si vybral odchod do exotického futbalového sveta. (Mundo Deportivo)

Balotelli na lane Janovčanov

Mario Balotelli, ktorého angažmán v Liverpoole je paródiu dobrého futbalového obchodu by sa vraj v letnom prestupovom období mohol vrátiť do domácej ligy, teda Serie A. Na Apeninskom polostrove sa o služby „zlého chlapca“ talianskeho futbalu zaujíma Sampdoria Janov. (Daily Mirror)

Odchod De Geu nie je istý

Anglický bulvárny denník The Sun tvrdí, že odchod španielskeho brankára Davida De Geu z Manchestru United do Realu Madrid zďaleka nie je taký jednoznačný, ako sa pôvodne uvádzalo. Bývalý gólman Atlética Madrid vraj dostane na Old Trafford nový vylepšený kontrakt, ktorý by ho mal presvedčiť o tom, aby v Premier League ostal. (The Sun)

Milner pripravený odísť

To, o čom sa diskutuje už dlhšie obdobie, a teda odchod Jamesa Milnera z Manchestru City, by sa malo stať v najbližších týždňoch hotovou vecou. Anglický reprezentant podľa Daily Telegraph nie je na Etihad Stadium spokojný, pričom reálne vyzerá jeho odchod na Anfield Road, do Liverpoolu. (Daily Telegraph)

Aj Džeko na Anfield?

Ďalším hráčom Manchestru City, o ktorého sa zaujíma Liverpool FC je vraj útočník Edin Džeko, ktorého pozícia na Etihad Stadium nie je optimálna a The Reds by sa kanonier kvalít tohto reprezentanta Bosny a Hercegoviny podľa všetkého zišiel. (Daily Mirror)

Lišiak Mourinho

Londýnska Chelsea ako istý anglický majster včera prehrala na pôde West Bromu hladko 0:3 a kouč Modrých José Mourinho na tlačovej konferencii prehlásil, že za tento výsledok môžu tímy ako Manchester City či Arsenal, ktoré dovolili, aby The Blues vyhrali ligu už niekoľko kôl pred koncom, a teda CFC nemal takú motiváciu získať tri body ako za iných okolností.