Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.5.)

nedeľa, 17. máj 2015 10:12 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.5.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Jese odíde

Španielsky denník AS tvrdí, že vedenie Realu Madrid je pripravené v letnom prestupovom období predať svojho odchovanca Jesého Rodrigueza a na jeho miesto angažovať drahších a skúsenejších hráčov. Jesé dlhý čas laboroval so zranením, avšak momentálne je fit, no počet šancí v prvom tíme stále vysoký nie je, a preto je odchod zo štadióna Santiaga Bernabeua vôbec nevyzerá nereálne. (AS)

Muller možno do UTD

Denník The Independent informuje, že nemecký reprezentant a majster sveta z roku 2014 Thomas Muller by mohol dať Zbohom Bayernu Mníchov a odísť do Anglicka, kde sa o jeho služby zaujíma Manchester United. Red Devils by si podľa dostupných správ museli pripraviť 55 miliónov  eur, čo je skutočne vysoká suma. (The Independent)

Chelsea chce Džeka

Daily Mirror informuje, že londýnska Chelsea sa v letnom prestupovom období zameria na Edina Džeka, ktorý by mohol v Londýne nahradiť Didiera Drogbu. Budúcnosť bývalého reprezentanta Pobrežia Slonoviny je nejasná, nevie sa, či ukončí kariéru alebo bude pokračovať, pričom rovnako nejasné je to aj v prípade Džeka v Manchestri City, ktorý plánuje v lete robiť v tíme výraznejšie čistky. (Daily Mirror)

Van Gaal chce Pogbu

Louis Van Gaal podľa denníka The Guardian urobil z Paula Pogbu prestupový cieľ Manchestru United číslo jeden. Francúzsky reprezentant Juventusu Turín už raz na Old Trafford pôsobil, ale nepohodol sa so Sirom Alexom Fergusonom a musel odísť preč, ujal sa ho Juventus, ktorý ho rozhodne za lacný peniaz nepustí späť do Anglicka. (The Guardian)

Real Madrid a De Gea sa dohodli

Jeden z najväčších španielskych športových denníkov, Marca, prišla s informáciou, podľa ktorej sa David De Gea dohodol na podmienkach zmluvy s Realom Madrid a po konci prebiehajúceho ročníka opustí Manchester United. Kontrakt Španiela na Old Trafford vyprší až v roku2016 a 40 miliónov eur zo strany Bieleho Baletu by mohlo znamenať De Geov odchod už toto leto. (Marca)

Chicharito k Spurs?

Sunday People prišli s informáciou, podľa ktorej by mohol Javier Hernandéz v letnom prestupovom období zamieriť do Tottenhamu Hotspur. Mexičan, ktorý je momentálne na hosťovaní z Manchestru United v Reale Madrid pravdepodobne zmluvu na trvalý prestup v hlavnom meste Španielska nedostane a bude si musieť hľadať nový klub. (Sunday People)

Rob Green odmietne Chelsea

Sunday People dnes taktiež píše, že londýnska Chelsea chcela v prípade odchodu Petra Čecha angažovať Roberta Greena, ktorý je gólmanom Queens Park Rangers, avšak tento skúsený anglický brankár vraj uprednostní pravidelné chytanie v The Championship, ako miesto na lavičke na Stamford Bridge. (Sunday People)