Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.5.)

piatok, 15. máj 2015 10:16 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.5.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Hamšík do Chelsea?

Slovenský reprezentant Marek Hamšík by údajne mohol v letnom prestupovom období zamieriť do londýnskej Chelsea. Túto informáciu priniesol bulvárny denník Daily Star, ktorý tvrdí, že aktuálny hráč SSC Neapol by mal The Blues posilniť za 26,4 milióna eur a dať tak definitívne zbohom klubu spod sopky Vezuv, kde pod trénerom Benitézom nie je vždy členom základnej zostavy (Daily Star).

Chelsea si musí pripraviť 140M

Daily Star informuje, že ak bude chcieť londýnska Chelsea získať francúzskeho záložníka Antoinea Griezmanna a španielskeho záložníka Kokeho z Atlética Madrid, musí si pripraviť až 140 miliónov eur, pretože vedenie španielskeho klubu je pripravené obom hráčom ponúknuť nové kontrakty, čo ich už teraz dosť vysokú cenu ešte viac zvýši. (Daily Star)

Kane do United?

Manchester United sa podľa denníka Daily Mail chystá na angažovanie anglického supertalentu Harryho Kanea. Za najlepšieho mladého hráča Premier League v tejto sezóne sú Red Devils ochotní Tottenhamu Hotspur zaplatiť 45 miliónov libier, avšak je málo pravdepodobné, že klub z White Hart Line prijme túto ponuku i keď je na prvý pohľad pomerne lukratívna. (Daily Mail)

Čistky v Manchestri

Daily Mirror pre zmenu tvrdí, že Manchester United sa v letnom prestupovom období zameria na získanie Garetha Balea z Realu Madrid, ktorý sa v tejto sezóne v Španielsku trápi a stále viac sa hovorí o jeho možnom odchode. Naopak, na oplátku by na Old Trafford skončili argentínsky reprezentant Angel Di Maria a holandský útočník Robin Van Persie. (Daily Mirror)

Bitka o Ayewa

O Andrého Ayewa je v anglickej Premier League naozaj veľký záujem, tvrdí Daily Star. Ghanský kanonier francúzskeho Olympiqueu Marseille sa údajne ocitol v hľadáčikoch Liverpoolu, Arsenalu a Manchestru United. Všetky tieto kluby hľadajú posily do ofenzívy, pričom Ayew by mohol vyhovovať ich požiadavkám. (Daily Star)

Arsenal zarobí na Vermaelenovi

K veľmi zaujímavo zarobeným peniazom sa môže dostať londýnsky Arsenal. Ak totiž Barcelona vyhrá Ligu majstrov, Kanonieri zinkasujú ďalšie 4 milióny za minuloročný prestup Thomasa Vermaelena. Háčik je však v tom, že tento belgický stopér neodohral za Barcu ešte ani jeden súťažný zápas a väčšinu ročníka bol zranený. (Daily Mail)

Z talianskeho finále nič nie je

Priaznivci Serie A tajne dúfali, že v Európskej lige uvidia čisto talianske finále, realita je nakoniec diametrálne odlišná. Sevilla si hravo poradila s Fiorentinou po zápasoch 3:0 a 2:0 a Hamšíkov SSC Neapol po domácej prekvapivej remíze 1:1 s Dnepropetrovskom dokonca na ukrajinskej pôde prehral 0:1. Vo finále tak uvidíme prekvapenie ročníka Dnipro a obhajcu FC Sevilla.