Main Content

Realu na postup chýbal hlad

štvrtok, 14. máj 2015 16:55 | Autor: Jakub Mihálik

Realu na postup chýbal hlad
Realu na postup chýbal hlad | zdroj: © TASR

Postup Juventusu do finále Ligy majstrov je síce prekvapivý, no zaslúžený.

Vytúžené finále Ligy majstrov v El Clásico štýle sa nekoná. Barcelona síce ubránila svoj náskok z domáceho ihriska a gólmi Neymara pohodlne pretancovala do finále, no Real, ktorému mnohí futbaloví priaznivci gratulovali po žrebe semifinále, svojho večného rivala nenapodobnil. 

Možno aj fakt, že Realu priradili do semifinále papierovo najslabšieho súpera, sa podpísal pod zlyhanie. Kráľovský veľkoklub sa nastopercent videl vo finále, a tak aj k dvojzápasu pristúpil. Najviac sa potom prejavila laxnosť včera. Po strelenom góle akoby sa španielsky klub uspokojil a napriek tomu, že v úvode bol veľmi nebezpečným tímom, po góle už nepredviedol prakticky nič. 

Madridčania akoby si ani nepripúšťali, že nádejne rozbehnutý dvojduel môžu stratiť. Samozrejme, obrovské uznanie patrí aj Juventusu, ktorý súpera k ničomu nepustil. No vinu nesie aj Real. Aj keď do konca zápasu ostávalo len niekoľko minút a Los Blancos v tých momentoch nepostupovali, hráči nepredviedli dostatočný hlad po postupe. Nebol to ten Real, ktorý minulý rok vo finále doslova rozhrýzol Atlético, ktoré totálne odpadlo. Nebol to ten sústredený Real, ktorý predtým zdecimoval Bayern.

Včera sme sledovali príliš sebavedomý Real, ktorého vytrestal outsider. S Juventusom počítal naozaj málokto, no Stará dáma postúpila zaslúžene. Nebola individuálne, či herne kvalitnejšia. Bola hladnejšia po postupe.