Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.5.)

štvrtok, 14. máj 2015 10:34 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.5.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Manchester United chce Daniho Alvesa

Daily Star tvrdí, že vedenie Manchestru United sa stále nevzdalo nádeje na získanie brazílskeho krajného obrancu Daniho Alvesa z FC Barcelona. Pravý bek Kataláncov bol spájaný aj s francúzskym PSG, ale momentálne je najreálnejšie, že ostane na Camp Nou aj v budúcej sezóne, i keď mu po skončení tohto ročníka vyprší jeho aktuálny kontrakt. (Daily Star)

Bamford v A tíme Chelsea?

The Times, jeden z renomovanejších britských denníkov informuje, že vedenie londýnskej Chelsea ponúkne svojmu kmeňovému hráčovi Patrickovi Bamfordovi nový kontrakt a miesto v A tíme pre budúcu sezónu. Aktuálny ročník strávil talentovaný Bamford na hosťovaní v druholigovom Middlesborough. (The Times)

City nevyhodí Pellegriniho

The Guardian prišiel s informáciou, podľa ktorej vedenie Manchestru City neprepustí v letnom prestupovom období Manuela Pellegriniho. O budúcnosti čilského kormidelníka Citizens sa toho popísalo v poslednom období neúrekom, avšak momentálne to vyzerá tak, že dosluhujúci anglický majster nového trénera nebude musieť hľadať. (The Guardian)

Inter urobí pre Yayu čokoľvek

Správy z goal.com tvrdia, že vedenie talianskeho Interu Miláno je ochotné spraviť pre príchod Yayu Tourého prakticky čokoľvek. Vedenie modro- čiernych si letné angažovanie tohto reprezentanta Pobrežia Slonoviny stanovilo ako hlavný cieľ a vyzerá to tak, že odchodu z Manchestru City je naklonený aj samotný futbalista. (goal.com)

Ibe ostáva v Liverpoole

Jeden z najväčších talentov súčasného Liverpoolu FC , Jordan Ibe, ostane na Anfield Road ďalších päť rokov. Túto informáciu potvrdil Daily Telegraph, ktorý informuje o predĺžení kontraktu medzi týmto tradičným anglickým klubom a talentovaným mladíkom, na ktorého si začínal brúsiť zuby Manchester City. (Daily Telegraph)

Valencia chce Cavaniho

Portál talkSPORT tvrdí, že ďalším klubom, ktorý sa v letnom prestupovom období pokúsi získať Edinsona Cavaniho z Parížu Saint- Germain je španielska Valencia, ktorá by sa v dohľadnom čase rada vrátila do špičky európskeho futbalu a práve príchod tohto Uruguajčana by mohol byť jedným z krokov na ceste na vrchol. (talkSPORT)

Bolo ťažké neoslavovať

Španielsky útočník Alvaro Morata, ktorého gól vo včerajšom semifinále medzi Juventusom a Realom Madrid (1:1) znamenal vypadnutie jeho materského klubu priznal, že bolo ťažké ovládnuť emócie a neoslavovať na znak úcty k svojmu ex- klubu. Faktom je, že Morata dal v tejto sezóne Ligy majstrov len štyri góly, avšak 2 z toho vsietil proti Bielemu Baletu v semifinálovom zápolení. (goal.com)

Evra sa „teší“ na Suareza

Po tom ako bolo známe, že vo finále Ligy majstrov si zmeria sily FC Barcelona a Juventus Turín, Patrice Evra pre médiá prehlásil, že Luis Suarez o ňom rozhodne bude vedieť. Títo dvaja majú spoločnú históriu, keď ešte obaja hrávali v Premier League a El Pistolero mal Evru označiť rasistickým pomenovaním „negrito“. (goal.com)