Main Content

Sir Alex Ferguson: Ronaldo je lepší ako Messi

utorok, 28. apríl 2015 16:21 | Autor: Timotej Gašper

Sir Alex Ferguson: Ronaldo je lepší ako Messi
Sir Alex Ferguson: Ronaldo je lepší ako Messi | zdroj: © TASR

Trénerská legenda Manchestru United, Sir Alex Ferguson, sa v rozhovore pre BBC vyjadril, že jeho bývalý zverenec je lepší ako barcelonský mág Lionel Messi. SAF týmto vyjadrením opäť spustil lavínu diskusií, no svoje prehlásenie aj patrične odôvodnil.

Ak ide o súboj Messiho s Ronaldom, Sir Alex verí, že portugalský útočník vyhráva preteky o najlepšieho futbalistu na svete.

Moderátori televízie BBC ho na túto tému vyspovedali pri partičke snookeru. ,,Veľa ľudí hodnotí za najlepšieho hráča Messiho a tento názor im nikto nemôže vziať, no Cristiano môže kľudne hrať za Millwall, Doncaster Rovers, QPR či hocjaký klub a aj tak by dokázal streliť hetrik. Ronaldo je dvojnohý strelec, je rýchly, perfektný vo vzduchu a je taktiež veľmi statočný hráč, proste víťaz. Myslím si, že Messi je dokonalý hráč pre Barcelonu, no nie tak univerzálny, ako Cristiano.“

Hviezda Realu Madrid strávila pod vedením Alexa Fergusona v MUFC šesť sezón a Červeným diablom pomohla k zisku troch domácich trofejí a taktiež k triumfu v Lige majstrov. S prestupom do Madridu sa CR7 vyšvihol medzi svetovú extratriedu a spoločne s Argentínčanom sa drží na vrchole svetového futbalu.