Main Content

VIDEO+ROZHOVOR: Freestylisti z východného Slovenska sa pochválili novým promo videom

štvrtok, 16. apríl 2015 11:39 | Autor: Silvia Petrašková

VIDEO+ROZHOVOR: Freestylisti z východného Slovenska sa pochválili novým promo videom
VIDEO+ROZHOVOR: Freestylisti z východného Slovenska sa pochválili novým promo videom | zdroj: © TASR

Futbaloví freestylisti Peter Herstek a Marko Popovski privítali jar skutočne sviežim spôsobom a svojich fanúšikov v jej úvode potešili ďalším zaujímavým promo videom zo svojej dielne. Pri tejto príležitosti ich opäť po roku oslovila v krátkom rozhovore aj naša redakcia.

Peter, Marko ďakujem, že ste si opäť našli na nás čas. Prezraďte nám, čo máte nové?

Za posledný rok sa toho udialo veľa. Už pred rokom a pol sme začali spolupracovať s Martinom Lecom, ktorý sa venuje freestyle basketbalu. Ľudia ho mohli vidieť v Talentmánii. Spojili sme sily a vytvorili sme na Slovensku jedinú, freestylovú skupinu s názvom Hands up crew. Sme radi, že na toto naše zoskupenie sú pozitívne ohlasy. Môžeme naše umenie prezentovať ľudom rôznych vekových kategórií po celom Slovensku, ale aj v zahraničí.

Ako prebiehala Vaša zimná príprava?

V zimnom období sme veľa času trávili na cestách. Okrem tradičných podujatí, na ktorých sme vystupovali aj v minulosti, sme pripravili projekt s názvom Šport bez limitov. Cieľom tohto projektu je dostať do povedomia mládeže tento novo rozvíjajúci sa šport, motivovať deti k pohybu a priviesť ich k športu. S týmto projektom sme navštívili v zimnom období veľa základných škôl. Realizácia tejto myšlienky sa nám osvedčila, takže v nej budeme pokračovať aj naďalej.

Svetlo sveta nedávno uzrelo aj Vaše nové promo video. Kedy a kde ste na ňom pracovali?

Pretože sme pre nedostatok času nenatočili už dlhšiu dobu žiadne video, povedali sme si, že už je čas vypustiť von niečo nové. Nechceli sme, aby to bolo klasické video, akých je na internete veľa. Rozmýšľali sme, ako by sme prepojili to, čo robíme s niečím trochu iným a nakoniec z toho vzniklo toto video. Ide o prepojenie freestylu so streľbou do basketbalového koša, trocha netradičným spôsobom. Či sa to ľudom páči, to musia posúdiť sami. Video sme natáčali na troch rôznych miestach. V športovej hale, na betónovom ihrisku a v atletickom areáli. Video nie je dlhé, pretože po niekoľkoročných skúsenostiach vieme, že ľudia neradi pozerajú dlhé videá.

Aký program Vás čaká v najbližšom období?

V najbližšom období nás čaká maratón vystúpení po celom Slovensku. Určite si chceme nájsť čas nakrútiť ešte pokračovanie nášho videa. Plánujeme usporiadanie „Otvorených majstrovstiev Československa vo freestyle futbale“, ktoré sme organizovali aj minulý rok a myslím si, že úspešne. To, že sú majstrovstvá otvorené, znamená, že sa ich môžu zúčastniť okrem Slovákov a Čechov aj reprezentanti iných krajín. Minulý rok nás svojou návštevou poctili aj Poliaci a Maďari.