Main Content

Premiérove El Clásico so španielskou hádzanou k tomu

štvrtok, 16. apríl 2015 11:34 | Autor: Silvia Petrašková

Premiérove El Clásico so španielskou hádzanou k tomu
Premiérove El Clásico so španielskou hádzanou k tomu | zdroj: © TASR

Slávne španielske meranie síl medzi FC Barcelonou a Realom Madrid, súboj dvoch odvekých rivalov. Na preplnenom Nou Campe si to svoje miesto pri sledovaní tohto zápasu v nedeľu večer 22. marca našiel aj dlhoročný fanúšik „blaugranas“ a súčasný prezident slovenského fanklubu FC Barcelona Peter Bellás. Ten sa so svojimi nezabudnuteľnými zážitkami a pamätnými fotografiami podelil v exkluzívnom pozápasovom rozhovore aj s redakciou portálu sport7.sk.

Vidieť ostro sledované španielske El Clásico je snom každého futbalového fanúšika. Vám sa to podarilo. Prezraďte nám, akým spôsobom ste sa dostali k lístkom na tento zápas?

K lístkom som sa dostal cez klub, takmer tri mesiace som čakal na finálne stanovisko a desať dní pred zápasom mi prišiel z Barcelony email, ktorý potvrdil, že dva lístky sú v Barcelone pripravené. O lístky bol obrovský záujem, avšak nakoľko máme v súvislosti s našou aktivitou vo fanklube s klubom veľmi dobré vzťahy, myslím, že aj to bolo rozhodujúce pri ich získaní.

Ako prezident fanklubu, mali ste nejaké informácie o sledovaní zápasu aj zo Slovenska?

Naši členovia sa pravidelne stretávajú v partnerskom podniku Grémium v Bratislave a fanúšikovia sa prostredníctvom sociálnych sieti dohadujú na sledovaní zápasov aj v iných mestách.

Bola v programe Vášho futbalového výletu aj návšteva mesta, či štadióna?

Tentokrát na mesto nebol čas, stretol som sa v Barcelone s dobrým kamarátom na skvelom obede, bol som nakúpiť suveníry v obchode FC Barcelona na Nou Campe a pred zápasom som si bol vychutnať aj hádzanársky zápas Ligy majstrov medzi FCB a Allborgom. Veľmi ma potešila taška so suvenírmi a podpismi Neymara Messiho a Suareza, ktorú som si zabezpečil prostredníctvom oddelenia fanklubov FC Barcelona.

Aká atmosféra vládla u fanúšikov pred zápasom?

Bolo to moje prvé El Clásico a musím priznať, že atmosféra v meste bola od rána elektrizujúca. Bolo cítiť, že to nie je obyčajný zápas a že v ňom ide o veľa. 

V poradí už 229. tradičné španielske derby sa tentoraz skončilo víťazstvom futbalistov FC Barcelona, ktorí zdolali svojho súpera z Madridu výsledkom (2:1). Ako hodnotíte priebeh zápasu 28. kola z Vášho pohľadu?

S výsledkom som samozrejme spokojný, poradilo sa nám odskočiť Realu už na 4 body (aktuálne sú to už len 2. pozn. red). avšak čaká nás ešte 7 kôl a v hre je 21 bodov. Priebeh zápasu bol vyrovnaný, Real mal navrch na konci prvého polčasu, v druhom po strelení gólu na 2:1 sme mali viacero šancí, avšak rovnako ako v zápase s Manchestrom City sme ich nevyužili.

Tak pred zápasom, bolo zrejme poriadne rušno aj po zápase. Bola radosť z tak cenného víťazstva a na druhej strane trpkej prehry v radoch oboch táboroch naozaj tak viditeľná ako ju niektoré média prezentovali?

Fanúšikovia si víťazstvo užívali plnými dúškami. V meste boli oslavy do skorých ranných hodín, rovnako ako my sa z troch bodov veľmi tešili.

Prezraďte nám na záver, aké zaujímavé akcie plánujete v rámci Vášho fanklubu pre členov a fanúšikov na najbližšie obdobie?

Už v apríli cestuje 35 našich členov a fanúšikov FCB na zápas s Valenciou, v máji náš čaká 3-dňový Letný zraz v Tatrách a v lete to bude určite zájazd na Gamper trophy spojený so Svetovým kongresom fanklubov 2015. Všetky informácie o fanklube a novinkách sa môžu fanúšikovia dozvedieť na našej webovej stránke www.fcbarca.sk.