Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.4.)

štvrtok, 16. apríl 2015 10:19 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

ATLÉTICO MADRID: Výkony 24-ročnej hviezdy, Antoina Griezmanna, upútali Bayern Mníchov, ktorý sa pokúsi francúzskeho futbalistu angažovať. V tíme by mal nahradiť odchádzajúceho Claudia Pizarra a bol by aj alternatívou za Francka Ribéryho. (Mundo Deportivo)

ATLÉTICO MADRID: Obranca Juanfran veľmi triezvo zhodnotil utorkový duel Ligy majstrov s Realom Madrid a fanúšikom sľúbil, že v odvete podá Atlético lepší výkon. Priznal, že súper bol lepší a v kauze uhryznitua Daniho Carvajala sa súpera zastal. Mario Mandžukić údajne nič podobné po súboji nespomínal. (Football-Espana)

BARCELONA: Katalánci vstúpili do štvrťfinále Champions League fantasticky a z pôdy PSG si odniesli víťazstvo 3:1. Strelecky ho zariadil Neymar a dvojgólový Luis Suárez. Odveta sa hrá 21. apríla.

BARCELONA: Nemecký brankár Marc-André ter Stegen priznáva, že vysedávanie na lavičke mu vôbec nie je príjemné, ale na odchode určite nie je. Život v meste aj klube si užíva a je odhodlaný zabojovať o to, aby sa v budúcnosti do bránky dostával častejšie. (Football-Espana)

BARCELONA: Reči o veľkom comebacku legendárneho Carlesa Puyola nabrali nový rozmer. 37-ročný obranca pripúšťa, že by si rád zahral v Spojených štátoch, ale na prípadné sťahovanie má vplyv aj jeho rodina. Zároveň priznáva, že by sa rád jedného dňa stal trénerom. (ESPN)

REAL MADRID: Spojenie medzi Realom a Ikerom Casillasom začalo už v sezóne 1998/99 a Španiel si nevie predstaviť pôsobenie v inom klube. V Madride chce ostať do vyprašnia zmluvy v lete 2017 a aj tu ukončiť kariéru. (Daily Star)

REAL MADRID: Podľa posledných správ sa Manchester United priblížili k získaniu Samiho Khediru. Ten Madrid v lete veľmi pravdepodobne opustí a hoci je záujemcov viac, aj sám Louis van Gaal vyjadril presvedčenie, že si Nemec vyberie práve Manchester. (Mirror)

SEVILLA: Posledný zástupca španielskeho futbalu v Európskej lige sa pripravuje na dnešný zápas. Jej štvrťfinálovým súperom bude Zenit Petrohrad a výkop je naplánovaný na 21:05.

VALENCIA: Netopiere údajne nie sú schopné naplniť požiadavky obrancu Josého Luisa Gayu. O onedlho 20-ročného Španiela sa spustí veľká bitka, ale v súčasnom klube má kontrakt do leta 2018. (insidespanishfootball)

MÁLAGA: Los Boquerones zahájili rokovania s tureckým Galatasarayom o zotrvaní Nordina Amrabata v Andalúzii. Španieli pritom majú k dizpozícii opciu 3,5 milióna libier, ale veria, že budú môcť marockého krídelníka získať aj lacnejšie. (Football-Espana)

ALMERÍA: Brazílsky krídelník Wellington Silva je len na hosťovaní z Arsenalu, ale ide už o jeho piate dočasné pôsobisko v Španielsku. Aj preto prijal španielske občianstvo, čo dáva nádej, že by v La Lige rád ostal. (Express)