Main Content

Ronaldo a Messi v jednom tíme? Onedlho možno realitou

utorok, 14. apríl 2015 18:20 | Autor: Jakub Mihálik

Ronaldo a Messi v jednom tíme? Onedlho možno realitou
Ronaldo a Messi v jednom tíme? Onedlho možno realitou | zdroj: © TASR

Viete si predstaviť, že by Lionel Messi a Cristiano Ronaldo hrali spolu v jednom tíme? UEFA áno. A neboli by to jediné hviezdy, hrajúce spolu.

Španielsky denník El Mundo Deportivo priniesol dnes informáciu, podľa ktorej UEFA, na čele s Michelom Platinim, skúma možnosť, ako vytvoriť futbalovú verziu All-Stars zápasu, aký pozná napríklad basketbalová NBA, či hokejová NHL. Miesto rozdelenie na východ a zápas, teda tak, ako to v oboch spomenutých súťažiach roky fungovalo, však UEFA údajne navrhuje rozdelenie európskych líg na sever a juh. V tíme zo severnej časti by mali zastúpenie Premier League, Bundesliga a ruská Premier liga, v južnej časti by pím hrala La Liga spolu s francúzskou Ligue 1 a talianskou Serie A. 

V jednom mužstve by sa tak nemuseli stretnúť len Lionel Messi s Cristianom Ronaldom, ale oba výbery by boli preplnené tými najväčšími hviezdami, niečo, čo súčasné modely klubových i medzinárodných súťaží nedokážu v plnej miere zabezpečiť.

Správa španielskeho denníka uvádza, že podľa návrhu UEFA by o zložení tímov rozhodovalo internetové hlasovanie fanúšikov. Jednotlivé kluby by pritom mohli mať maximálne troch zástupcov vo výbere. 

Správa ďalej uvádza, že najskorší termín, kedy by sa takýto zápas mohol odohrať, je rok 2017, a UEFA vraj kontaktovala viaceré kluby, na čele s Barcelonou, aby im túto myšlienku prezentovala. 

Už v dosť nabitom futbalovom kalendári sa ťažko hľadá priestor na ďalšie zápasy, no tento bude rozhodne kluby i hráčov zaujímať, keďže sa dá očakávať, že by pútal obrovskú pozornosť fanúšikov i sponzorov. V deväťdesiatych rokoch si merali sily výbery Európy proti zvyšku sveta a prestíž tieto zápasy posunula oveľa ďalej ako na úroveň exhibície. 

Podobne, ako All-Stars zápasy v zámorí, aj v týchto stretnutiach by v prvom rade išlo o pobavenie diváka, preto by jednotlivé zostavy mohli vyzerať aj takto. 

Zaujímavá predstava, čo poviete?