Main Content

Power ranking NHL pred začiatkom play-off

pondelok, 13. apríl 2015 10:41 | Autor: Dávid Lech

Hokejový svet spoznal šestnásť postupujúcich tímov do NHL play-off. Vyraďovacia časť zámorskej profiligy je úplne iná súťaž a všetky tímy majú rovnakú šancu na zisk Stanley Cupu. Naša redakcia sa v krátkosti pozrela na šance všetkých klubov pred play-off.

Winnipeg Jets


Kanadský celok sa prvýkrát od presťahovania z Atlanty Thrashers kvalifikoval do play-off. Vášniví kanadskí fanúšikovia čakali na účasť vo vyraďovacej časti štyri roky a „tryskáči“ majú svoju domácu arénu vypredanú vopred do roku 2016. Winnipeg má vo svojom tíme solídnu brankársku dvojicu Ondřej Pavelec – Michael Hutchinson, tento tandem sa počas sezóny výborne dopĺňal a v obrannej tretine má taktiež osobnosti v podobe Dustina Byfugliena a Tobiasa Enströma. Veľmi kvalitnými zadákmi sú aj Tyler Myers a Jacob Trouba. V útoku sa Jets spoliehajú predovšetkým na kapitána Andrewa Ladda či Bryana Littlea s Blakeom Wheelerom.
Kanadský celok má však minimálne skúsenosti z play-off, čo môže byť najväčšou nevýhodou zverencov Paula Mauricea. Vo vyraďovacej časti si zmeria sily s Anaheimom Ducks a ak bude chcieť prejsť cez prvé kolo, bude sa musieť udiať menší zázrak.


Foto: © TASR