Main Content

Analýza 32. kola Premier League: Nedeľňajší program

nedeľa, 10. apríl 2011 12:06 | Autor: Sport7 sk

Analýza 32. kola Premier League: Nedeľňajší program
Analýza 32. kola Premier League: Nedeľňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

32. kolo anglickej Premier League pokračuje dnes ďalšími dvoma stretnutiami. Arsenal dnes musí bezpodmienečne zabodovať na plno v Blackpoole, keďže po včerajšom víťazstve Manchestru stráca na United už 10 bodov.

Blackpool - Arsenal, 14.30

V prvom nedeľnom zápase, krátko popoludní, sa stretnú dva tímy, ktoré okupujú opačné póly tabuľky. Blackpool sa v roku 2011 veľmi trápi, futbalisti pod vedením Iana Hollowaya zo 14 zápasov až 10 prehrali, z víťazstva sa tešili iba v dvoch prípadoch. Arsenal naopak v novom roku ešte neprehral, avšak séria remíz z posledných zápasov Gunners v naháňaní titulu pribrdzila. 4 remízy z posledných 6 zápasov, či prehra vo finále Carling Cupu s Birminghamom, psychiku hráčov Arsena Wengera oslabila.

"Kanonierom" už zostala iba Premier League, tak sa môžu stopercentne sústrediť na vytúžený zisk titulu, nakoľko Manchester United bude "strácať" sily až v troch súťažiach. Dve spomínané víťazstvá prišli v domácom prostredí a proti nie najslabším súperom, zdolali Liverpool a Tottenham. Arsenal by mal ísť za 3 bodmi, ich 13 zápasová šnúra bez prehry vzbudzuje rešpekt, z posledných 5 zápasov vonku zvíťazili v troch.

Blackpoolu sa nepodarilo ani raz v tejto sezóne doma udržať si čistý štít, so solídnou streleckou formou Arsenalu sa ponúka tip na väčší počet gólov v zápase. Čo sa konečného tipu na zápas týka, skúsili by sme remízový koniec zápasu.

Náš tip: remíza [ kurz 5,00 na BetClic ] alebo OVER 2,5 [ kurz 1,42 na BetClic ]

Aston Villa - Newcastle, 17.00

Newcastle počas uplynulého kola "sfúklo" doma Wolves pomerom 4:1, čím sa priblížilo do pokojnejších vôd ligovej tabuľky. Aby mohli pokojne dýchať, zrejme ešte potrebujú jedno víťazstvo. Villania však takú istotu nemajú, od čiary zostupu ich delia iba 2 body a z posledných 7 zápasov zaznamenali iba 1 víťazstvo. Od Vianoc Villa prehrala zo 6 domácich zápasov až polovicu, avšak zaznamenali aj niekoľko pozoruhodných výsledkov, napríklad remízu na Stamford Bridge, víťazstvo nad Citizens, či Blackburnom. Villa Park až takou nedobytnou pevnosťou nie je, z 15 domácich zápasov vyhrali Villania iba 6, z posledných 6 iba 2 zápasy. Newcastle vonku v poslednom čase zvykne bodovať, vyhrať alebo aspoň remizovať sa im podarilo v 4 z posledných 6 zápasov hraných na trávniku súpera. Predpokladáme, že domácim sa nie príliš kladné štatistiky vo Villa Parku podarí prerušiť.

Náš tip: víťazstvo Aston Villy [ kurz 1,80 na BetClic ]