Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.4.)

pondelok, 6. apríl 2015 10:49 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Skutočné gólové tornádo zažili včera fanúšikovia na zápase s Granadou. Domáci Real vyhral neuveriteľným výsledkom 9:1 a päťgólový podiel mal na tom Cristiano Ronaldo. Najväčšia hviezda tímu sa tak vyšvihla na čelo tabuľky strelcov z náskokom štyroch zásahov pred Lionelom Messim.

REAL MADRID: Pri včerajšej kanonáde sa predstavil aj Kolumbijčan James Rodriguez. Navrátilec po zranení odohral 61 minút a mal podiel na dvoch góloch Realu.

BARCELONA: Katalánci včera na pôde Celty Vigo nepredviedli práve oslnivý výkon, no potešil štart Lionela Messiho. Ten odohral plných 90 minút. Ešte lepšou správou bolo, že Jéremy Mathieu strelil jediný gól duelu, vďaka čomu Barça ostáva na čele.

VALENCIA: Londýnska Chelsea plánuje zmeny na kraji obrany, do čoho údajne zahŕňa aj mladého Josého Luisa Gayu z Valencie, ktorý má mať v zmluve zakotvenú výkupnú klauzulu 18,6 milióna eur. (Metro)

SEVILLA: Údajnou posilou do budúcnosti by sa mal stať 16-ročný Maxence Fortier, ktorý je zazmluvnený Olympique Lyon len do leta 2015. (Transfermarkt)

SEVILLA: Dvojnásobný dôvod na oslavu môžu mať po 29. kole v Seville. Klubu sa totiž podarilo natahnuť sériu bez domácej prehre na 31 zápasov, čo je novým klubovým rekordom. Naposledy si to odnieslo Bilbao, ktoré tu prehralo 0:2.

GETAFE: Obrovská spokojnosť včera zavládla v tábore El Geta. Tréner Pablo Franco si veľmi želal preskočenie méty 30 bodov víťazstvom nad Deportivom, ktoré označil za rivala v boji o záchranu. Vďaka výbornému prvému polčasu sa to podarilo s konečným výsledkom 2:1.

ALMERÍA: UDA sú od včerajška bez trénera. 50-ročný Juan Ignacio Martinez bol prepustený po prehre s Levante 1:4. Klub jeho koniec odvôvodnil tým, že síce Španiel mal sľubný štart, no neskôr sa začali prepadať až na dno tabuľky. (Football-Espana)