Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.3.)

utorok, 24. marec 2015 09:50 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.3.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Pondelkový návrh prokuratúry znie pre vedenie skutočne hrozivo. Josep Bartomeu, prezident klubu si môže posedieť viac ako dva roky. Jeho predchodcovi, Sandrovi Rosellovi, je dokonca navrhovaný sedemročný trest. Falšovanie účtovníctva, navyše, môže znamenať pokutu vyše 22 miliónov eur pre Barcelonu. (Skysports)

BARCELONA: Tréner Luis Enrique si veľmi dobre uvedomuje, že výhra v El Clásicu dodá tímu pokoj na kopačky. Po zápase vyzdvihol najmä Luisa Suáreza a Claudia Brava. Uruguajčan dal víťazný gól a podal veľmi dobrý výkon. Čiľan zase niekoľkokrát mužstvo podržal. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID: Manchester City, ktorý javil záujem o Diega Simeoneho, dostane košom. Argentínsky stratég vedie Atlético od roku 2011 a hodlá predĺžiť kontrakt. (Eurosport)

REAL MADRID: Gareth Bale je pod paľbou kritikov, no zastal sa ho David Beckham. „Do Madridu prišiel ako jeden z najdrahších hráčov súčasného futbalu, takže bude vždy pod drobnohľadom. Stále patrí medzi najlepších hráčov sveta a nie len Ronaldo dokáže dávať góly. Podľa mňa je jedným z najlepších.“ polichotila mu bývalá veľká hviezda Manchestru United alebo práve Realu. (Express)

REAL MADRID: Fanúšikovia absolútne neskrývajú rozhorčenie a Madridčanov čakal po prehre s Barcelonou ťažký návrat domov. Viacerí sa dostali do konfontácie s priaznivcami a najviac si to odnieslo auto Garetha Balea. (Mirror)

VILLARREAL: 12 ligových gólov a 8 streleckých zápisov v Európskej lige útočníka Luciana Vietta púta pozornosť viacerých celkov. Médiá momentálne vo veľkom špekulujú, že by sa Argentínčan mohol stať útočnou voľbou Liverpoolu. (Metro)

VILLARREAL: V priebehu desiatich dní boli na programe tri zápasy proti Seville a tím Marcelina všetky prehral. Naposledy sa tak stalo doma v sobotu. 49-ročný coach hľadal slová len ťažko a prehru označil za nepochopiteľnú, obzvlášť pre prvý polčas. Ten označil za najlepších úvodných 45 minút v sezóne, no z 15 striel sa neujala ani jedna. (Football-Espana)

MÁLAGA: Svojho zástupcu bude mať v nominácii na najbližšie dva zápasy Španielska aj tím z La Rosaledy. Zraneného Diega Costu na súpiske nahradil 21-ročný Juanmi. (Goal)

GETAFE: Operácia kolena 26-ročného záložníka Karima Yodu prebehla úspešne. Teraz letnej posile neostáva nič iné, len relaxovať a sledovať zvyšok sezóny maximálne z tribúny. (insidespanishfootball)

PRIMERA DIVISION: Reprezentačný tréner Vicente del Bosque kritizuje domácu súťaž, pretože jej najväčšími ofenzívnymi klenotmi sú cudzinci. V tabuľke strelcov je najlepším Španielom Alberto Bueno na piatom mieste. Naopak, Diego Costa alebo Álvaro Morata museli byť nominovaní z cudziny. (mundodeportivo)