Main Content

Analýza 32. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 9. apríl 2011 07:15 | Autor: Sport7 sk

Analýza 32. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 32. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Anglická Premier League pokračuje v sobotu porciou siedmich zápasov 32. kola. Manchester United privíta doma Fulham a v prípade víťazstva sa opäť priblíži k vytúženému titulu. West Ham, Wolves a Wigan hrajú dnes dôležité zápasy, ktoré budú mať výrazný vplyv na ich udržanie sa v súťaži.

Wolves - Everton, 13.45

Hráči domáceho Wolverhamptonu sú pred záverom súťaže v problémoch, posledná prehra v Newcastli 1:4 im na sebavedomí nepridala. Zverenci Micka McCarthyho však už neraz dokázali, že sa nemienia vzdať ani proti najväčším favoritom. Wanderers, nebyť poslednej vysokej prehry, to mali rozbehnuté celkom dobre, výhra na trávniku Aston Villy 1:0, domáce víťazstvo nad Blackpoolom 4:0, či remíza s Tottenhamom 3:3 naznačovali pred záverom sezóny sľubnú formu. Predtým už na Molineux Stadium zdolali Chelsea, Manchester United aj Citizens, nevidíme dôvod, prečo by sa im to nemalo podariť aj s Evertonom. Toffees sú v pokojných vodách tabuľky, s piatimi zápasmi bez prehry po sebe. O účasť v budúcoročnej Premier League sa už strachovať nemusia, manažér David Moyes verí, že sa im v tabuľke podarí predstihnúť aspoň mestkého rivala FC Liverpool, na ktorého strácajú štyri body. Ťažký zápas, no veríme, že túžba domácich po zotrvaní v súťaži bude pretavená v tri body.

Náš tip: víťazstvo Wolves [ kurz 2,60 na BetClic ]


Blackburn - Birmingham, 16.00

Víťaz stretnutia bude po tomto zápase o krok bližšie k zotrvaniu v Premier League aj pre budúcu sezónu. Ani jeden z tímov však nebude chcieť prehrať, očakávame taktický súboj, preto by deľba bodov nebola prekvapením. Rovers uplynulý víkend uhrali bod na Emirates Stadium za remízu 0:0, predtým taktiež získali len bod za domácu remízu s Blackpoolom 2:2. Naposledy na domácej pôde vyhrali nad West Brom 2:0, čo bolo ešte 23.januára. Formu Birminghamu sme už neraz preberali, od ich víťazstva v Carling Cupe to s nimi ide dolu vodou, no pred stretnutím v Ewood Parku očakávame ich oživenie. Zbrane určite nezložili a o zotrvanie v súťaži sa pobijú do posledného kola.

Náš tip: remíza [ kurz 3,30 na BetClic ]


Bolton - West Ham, 16.00

Väčšie šance v stretnutí dávame "Kladivárom", nakoľko domácemu Boltonu už takpovediac o nič nejde. Myslíme si, že Wanderers budú svoju pozornosť viac sústrediť na zápas FA Cupu, kde ich čaká Stoke a cesta do pohárovej Európy vedie práve tadiaľ. Cieľom snaženia Boltonu bude práve zápas hraný budúcu nedeľu vo Wembley, čím by sa Wanderers priblížili k zisku trofeje, z ktorej sa naposledy tešili v roku 1958. Negatívnou štatistikou pre Hammers na Reebok Stadium je, že tu ešte nikdy nevyhrali a posledných 7 zápasov s Boltonom dokonca prehrali. Uplynulý duel môže futbalistov pod vedením Avrama Granta naozaj mrzieť, v Upton Parku viedli nad Manchestrom United 2:0, no nakoniec prehrali 2:4. Od februára Hammers vyhrali v troch a remizovali v dvoch z celkovo 7 odohratých duelov.

Náš tip: víťazstvo West Hamu [ kurz 3,40 na BetClic ]


Chelsea - Wigan, 16.00

Chelsea by na prehru 0:1 s Manchestrom United z týždňového zápasu Champions League najradšej zabudla víťazstvom nad Wiganom v najbližšom ligovom kole. Podľa postavenia tímov v tabuľke by to mala byť jednoznačná záležitosť, otáznikom zostáva zloženie základnej jedenástky tímu zo Stamford Bridge. Odveta s Manchestrom United totiž čaká The Blues už najbližší utorok a Chelsea sa nádeje na postup do ďalšieho kola ešte nevzdala. Aj keď Ancelotti nepošle do zápasu najväčšie hviezdy, Blues by s Wiganom nemali mať najmenšie problémy. Latics vonku v novom roku ešte nezvíťazili, naposledy tomu tak bolo 26.decembra na pôde Wolves, neočakávame, že sa tomu tak stane práve na Stamford Bridge.

Náš tip: víťazstvo Chelsea s handicapom 0:1 [ kurz 1,58 na BetClic ]

Manchester United - Fulham
, 16.00

Do zápasu určite nezasiahne Wayne Rooney, strelec jediného gólu v zápase Ligy majstrov na trávniku Chelsea. Futbalová asociácia potrestala Rooneyho dvojzápasovým dištancom. Viac ako v zápase s Fulhamom, bude strata opory klubu z Old Trafford mrzieť v zápase FA Cupu proti Citizens budúci víkend.

United inkasovali v 15 domácich predstaveniach iba 9 gólov, v 14 zápasoch vyhrali, iba jeden remizovali. Fulham pod vedením Marka Hughesa skóroval vonku v doterajšom priebehu súťaže iba 13-krát, nás by prekvapilo, ak by sa londýnskemu klubu podarilo presadiť práve na Old Trafford.

Náš tip: Fulham neskóruje [ kurz 2,00 na BetClic ]

Sunderland - West Brom, 16.00

Aj v tomto zápase sa stretnú kluby, ktoré si musia dávať pozor na chrbát, záchranu v Premier League istú totiž ešte nemajú. The Baggies sú rozbehnutí, neprehrali posledných 6 zápasov, na konte majú 2 víťazstvá a 4 remízy. Dve posledné predstavenia im vyšli, získali v nich 4 body, dokonca proti tímom ako Arsenal, či Liverpool. Angažovanie Roya Hodgsona vedeniu vyšlo, manažér po trápení sa na Anfield Road, našiel u nováčika novú motiváciu. Sunderland vstúpil do roku 2011 ako čierny kôň, dokonca mu mnohí odborníci predpovedali účasť v Europa League, ale odchod Darrena Benta spôsobil klubu nemalé problémy. "Čierne mačky" získali v posledných 7 zápasoch iba jeden bod, čo na manažéra Stevea Brucea vytvára nemalý tlak, na domácej pôde z 15 zápasov vyhrali iba v 4 prípadoch. Pri súčasnej forme Sunderlandu to s klubom nemusí dopadnúť dobre, nakoniec môžu The Black Cats čakať ešte záchranárske práce.

Náš tip: víťazstvo West Brom [ kurz 3,40 na BetClic ]

Tottenham - Stoke
, 16.00

Spurs na White Hart Lane zaváhali iba raz a horšiu bilanciu na trávnikoch súperov ako Stoke má iba Wolves. Stoke z 15 zápasov vonku prehral až v 11 prípadoch. Situácia je momentálne viac naklonená na stranu hostí, Tottenham po prehre 0:4 s Realom Madrid verí v zázrak, Gareth Bale si dokonca myslí, že Spurs ešte môžu postúpiť do semifinále. Zverencov Harryho Redknappa však okrem iného trápia aj zranenia. Na White Hart Line čakáme zradný zápas pre tipujúcich, ponúka sa však tip na prekvapenie, Potters by mohli prekvapiť aj samých seba. Program Spurs je dosť nabitý, hrajú na dvoch frontoch, čomu dajú prednosť ukáže až čas. Na záver chceme zdôrazniť skvelý výkon Stoke z posledného kola proti Chelsea.

Náš tip: Nepreha Stoke  [ kurz 1,90 na BetClic ]