Main Content

Real Madrid sa síce herne našiel, ale titul prakticky stratil

pondelok, 23. marec 2015 07:23 | Autor: Filip Chudý

Real Madrid sa síce herne našiel, ale titul prakticky stratil
Real Madrid sa síce herne našiel, ale titul prakticky stratil | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

V strede týždňa sa síce hrala Liga majstrov a počas nej napríklad aj zápas Barcelona – Manchester City, ale isto už aj vtedy mysleli Katalánci skôr na zápas proti Realu Madrid. El Clasico je jeden z najsledovanejších športových zápasov na svete vôbec a aj preto má jeho výsledok vždy dvojnásobnú váhu. Favoritom bola tentoraz Barca, pretože v ostatných týždňoch mala lepšie výsledky, kým pri bielom balete sa hovorilo skôr o kríze. Ale opäť sa ukázalo, že keď sa jedná o derby, pritom vôbec nemusí ísť o El Clasico, zápas nemá favorita.

Ak by totiž niekto v predzápasovej analýze tvrdil, že Real po inkasovanom góle začne herne prehrávať Barcelonu, nikto by mu asi neveril. Skôr by sa totiž čakalo, že vzhľadom na všetky okolnosti minulých dní, by sa v takom prípade biely balet psychicky úplne položil a dostal by minimálne trojku. Ale hráči z hlavného mesta Španielska ukázali, prečo sú úradujúci víťazi Ligy majstrov a prečo ešte na konci minulého roka držali rekordnú sériu výhier. Na ich prejave bolo vidieť, že futbal hrať nezabudli, čo ukázali celému svetu, len na ich škodu, to je pre nich jediné pozitívum z tohto zápasu.

Herne nesklamať je síce pekné, ale história si zapamätá iba víťazov. Tými sa stali hráči Barcelony, ktorí sa presadili v oboch prípadoch pre nich trochu netradičným spôsobom. Gól hlavou po štandardnej situácii by sa čakal skôr od Realu a nákop z obrany na hrot útoku tiež nie je tradičná zbraň katalánskeho mužstva, ale tu tiež treba pochváliť Suareza, pretože pri víťaznom góle naplno ukázal, že Barcelona ho nekupovala iba pre jeho veľké biele zuby. Uruguajský útočník týmto gólom Barce zabezpečil prakticky titul, pretože tá je teraz v takej situácii, že Real sa pred ňu dostane iba veľmi ťažko.

Na prvý pohľad je síce štvorbodový náskok nízky, ale stále predstavuje až dve zaváhania, čo je na pomery španielskej ligy veľa. Real síce stále môže byť majstrom, ale už iba v jednom jedinom prípade, že Barcelona sa dostane do podobnej krízy, v akej bol Real v minulých týždňoch, počas ktorých stratil podobný náskok sám. Alebo inak povedané, už iba jedine totálna barcelonská neschopnosť môže vyvolať v Madride radosť. Barcelona má všetko vo vlastných rukách, výsledky Realu ju nemusia už absolútne zaujímať. Ak vyhrá deväť zo zostávajúcich desiatich zápasov, titul má oficiálne potvrdený. Real sa síce možno opäť herne našiel, ale prišlo to už zrejme neskoro, minimálne z pohľadu boja o španielsky titul.