Main Content

Na zraze reprezentácie do 21 rokov 16 hráčov. Hapal urobil jednu zmenu

nedeľa, 22. marec 2015 18:05 | Autor: TASR

Na zraze reprezentácie do 21 rokov 16 hráčov. Hapal urobil jednu zmenu
Na zraze reprezentácie do 21 rokov 16 hráčov. Hapal urobil jednu zmenu | zdroj: © TASR

Myjava 22. marca (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal privítal na nedeľňajšom zraze v Myjave 16 hráčov.

 V nominácii na dva prípravné zápasy s Nórskom a Ukrajinou urobil jedinú zmenu, keď útočníka Matúša Marcina z FC Vysočina Jihlava nahradil Pavol Šafranko z prvoligového Prešova. Ďalších sedem hráčov sa pripojí k tímu po nedeľňajších dueloch vo svojich kluboch, pre zranenie zatiaľ visí otáznik len nad štartom Adama Zreľáka.

"Na zraze v Myjave sa v nedeľu o 12-tej hlásilo trénerovi Pavlovi Hapalovi štrnásť hráčov, o 14-tej pricestovali z viedenského letiska ešte Ľubomír Šatka a Martin Valjent. Celkovo prišlo 16 hráčov," uviedol pre TASR Peter Zeman zo Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Hapal musel v pôvodnej nominácii urobiť zatiaľ len jednu zmenu. "S určitosťou nepricestuje Matúš Martin z Jihlavy, nahradil ho Pavol Šafranko z Prešova," dodal Zeman.

K reprezentačnému tímu "dvadsaťjednotky" sa neskôr pripojí ešte sedem hráčov, ktorí mali v nedeľu klubové povinnosti. Ide o kvarteto hráčov MŠK Žilina Milana Škriniara, Martina Králika, Petra Ľupča a Jaroslava Mihalíka, následne Tomáša Briganta zo Zbrojovky Brno, stredopoliara FC Groningen Albera Rusnáka, nováčika Pavla Šafranka a Adama Zreľáka. Útočník bratislavského Slovana neodohral pre zranenie za "belasých" sobotňajší duel 23. kola Fortuna ligy proti Podbrezovej (2:1). "Adam má zdravotné problémy, v nedeľu ho čakalo ešte jedno vyšetrenie. Na zraze s tímom zatiaľ zostane, o jeho štarte sa však rozhodne neskôr," uviedol Zeman.

Tím trénera Pavla Hapala čakajú v najbližších dňoch dva prípravné duely proti Nórsku a Ukrajine. Prvý z nich je semifinálovým zápasom dlhodobého turnaja Challenge Trophy, hrať sa bude v Myjave 26. marca o 17.30 (priamy prenos Digisport). Druhý duel proti Ukrajine sa uskutoční v Zlatých Moravciach 30. marca (17.30, priamy prenos Digisport).

Aktualizovaná nominácia SR 21 na prípravné zápasy s Nórskom a Ukrajinou:

brankári: Matúš Kira (MFK Zemplín Michalovce), Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)

obrancovia: Milan Škriniar, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Branislav Niňaj, Juraj Kotula (obaja ŠK Slovan Bratislava), Timotej Záhumenský (ŽP Šport Podbrezová), Róbert Mazáň (TS Podbeskidzie Bielsko-Biala), Ľubomír Šatka (Newcastle United), Martin Valjent (Ternana Calcio)

stredopoliari: Stanislav Lobotka, Matúš Bero (obaja AS Trenčín), Peter Ľupčo, Jaroslav Mihalík (obaja MŠK Žilina), Denis Duga (Spartak Myjava), Tomáš Huk (MFK Košice), Martin Chrien (SK Dynamo České Budějovice), Tomáš Brigant (FC Zbrojovka Brno), Dávid Ivan (UC Sampdoria Janov), Albert Rusnák (FC Groningen)

útočníci: Adam Zreľák, Filip Ďuriš (obaja ŠK Slovan Bratislava), Pavol Šafranko (Tatran Prešov)