Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk

streda, 11. marec 2015 11:14 | Autor: Timotej Gašper

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Aj počas uplynulého víkendu sa na európskych trávnikoch odohralo viacero zaujímavých zápasov, po ktorých sa Barcelona ocitla na čele La Ligy či Fenerbahce dokázalo po dlhej dobe poraziť mestského rivala Galatasaray. Ktorí hráči predviedli najlepšie výkony? Prinášame Vám ideálnu jedenástku víkendu podľa Šport7.sk.

Brankár

Volkan Demirel (Fenerbahce Istanbul) - Za brankárom mierime do tureckej Super Lig, kde sa v sobotu odohralo jedno z najväčších svetových derby medzi Fenerbahce Istanbul a Galatasarayom Istanbul. Fenerbahce proti svojmu odvekému mestskému rivalovi ťahalo vlnu neúspechov, no 23.kolo tureckej najvyššej súťaže všetko zmenilo. Turecký gólman v službách Fenerbahce, Volkan Demirel, čelil desiatim strelám súpera a z toho až päťkrát musel vyťahovať krásne a veľmi dôležité zákroky, ktoré nakoniec pomohli domácemu klubu k výhre 1:0.

Obrancovia

David Alaba (Bayern Mníchov) - David sa počas celého zápasu na pôde Hannoveru (1:3) aktívne zapájal do hry a jeho presnosť 98 prihrávok bola skvelých 94,9%. K tomu sa dostal do 3 gólových pokusov a počas celého zápasu sa nedopustil faulu, čo mu prinieslo jedno z najlepších hodnotení bundesligového kola.

Shkordan Mustafi (Valencia) - Uplynulé kolo španielskej La Ligy prinieslo aj súboj tretieho Atlética Madrid so štvrtou Valenciou (1-1), v ktorom sa stal hlavou hviezdou stopér hostí Shkordan Mustafi. Nemecký reprezentant s albánskymi koreňmi nielenže hral výborne smerom dozadu, no Netopierom pomohol aj v útoku, keď práve on v 78. vyrovnával na konečných 1-1.

David Luiz (Paríž SG) - Dôležitý zápas o čelo tabuľky Ligue 1 sa odohral v Parku Princov, kam v sobotu cestoval outsider z Lensu. Parížski hráči majú pred sebou odvetu LM v Londýne a tak aj tréner Blanc nechal pár svojich hviezd oddychovať. To ale neplatilo o stopérovi Davidovi Luizovi, ktorý bol tradične celý zápas aktívny a v 44.minúte otvoril skóre krásnym gólom z priameho kopu. Paríž nakoniec zvíťazil 4:1 a Luiz odohral celé stretnutie.

Oscar de Marcos (Athletic Bilbao) - Baskovia z Bilbaa v sobotu privítali Real Madrid. Hviezdný tím hostí ale extra oslnivý výkon nepredviedol a prekvapujúco prehral (1:0). Veľkú zásluhu na výhre Baskov mal španielsky univerzál, Oscar de Marcos, ktorému sa darilo eliminovať na poste krajného obrancu ofenzívnu silu Realu. Vzhľadom nato, že oproti nemu stál útočný trojzáprah BBC sa de Marcos dopustil len dvoch faulov a pomohol svojmu klubu výraznou mierou vybojovať cenné tri body.

Stredopoliari

Vitolo (FC Sevilla) - Pre Sevillu sa zápas proti Deportivu La Coruňa nezačal vôbec dobre, no v perfektnej forme hrajúci Španiel Vitolo Sevillu vrátil do zápasu dvoma gólmi a asistenciou. Sevilla nakoniec v prestrelke zvíťazila 3:4 a upevnila si piate miesto v La Lige.

Marek Hamšík (SSC Neapol) - Kapitán Neapolu nastúpil do šlágru proti Interu Miláno v základnej zostave a potvrdil stúpajúcu formu. Dôležitý člen slovenskej reprezentáocie otváral proti rivalovi z Milána skóre hlavou a neskôr prispel k druhému gólu domácich asistenciou. Slovenský reprezentant predviedol bojovný výkon a keď striedal Partenopei vyhrávali. Napokon sa však z lavičky musel zmieriť s vyrovnávajúcim gólom hostí.

Max Meyer (Schalke 04) - Svoje miesto v elitnej zostave víkendu si vypýtal skvelým výkonom proti Hoffenheimu aj 19-ročný talent Max Meyer. 19-ročná hviezdička Schalke 04 dvoma gólmi na konci prvého a na začiatku druhého polčasu zabezpečila víťazstvo tímu z Gelsenkirchenu 3-1.

Útočníci

Lionel Messi (FC Barcelona) - Po tom, čo Suaréz a Pique vytvorili Barcelone v zápase s Rayo Vallecano dvojgólový náskok, prišla Messiho "dvanásťminútovka", počas ktorej dokázal argentínsky útočník zaznamenať hetrik. Lionel sa tak strelecky dotiahol na Cristiana Ronalda a spolu s Portugalcom vedú tabuľku strelcov La Ligy s tridsiatimi gólmi. Messimu sa zatiaľ v roku 2015 veľmi darí a fanúšikovia "Blaugranas" dúfajú, že sa ich superstar presadí aj v El Clásicu, ktoré pomaly klope na dvere.

Harry Kane (Tottenham Hotspur) - Nový objav v Premier League, Harry Kane, sa cez víkend postaral o ďalšie dôležité víťazstvo Tottenhamu, ktoré drží Kohútov v boji o európske miestenky. 21-ročný anglický talent dal v stretnutí na pôde QPR (1:2) oba góly Spurs, čím sa dostal so 16 presnými zásahmi na druhé miesto v tabuľke strelcov Premier League. Pvé miesto si so sedemnástimi gólmi delia Aguero a Diego Costa.

Nabil Fekir (Olympique Lyon) - Lyon, ktorý má perfektne rozohranú sezónu vo francúzskej Ligue 1, disponuje kádrom plným mladých hráčov hladných po úspechu. Jedným z nich je aj posledný člen našej jedenástky, Nabil Fekir. Stále len 21 ročný ofenzívny rýchlik pomohol Lyonu k obratu v Montpellieri z 1-0 na 1-5. Fekir mal zásluhu na troch góloch hostí, keď najprv vybojoval penaltu pre Lacazetteho a neskôr sám dvakrát skóroval.

Odporúčané články