Main Content

Je trio BBC hlavným dôvodom krízy Realu Madrid?

utorok, 10. marec 2015 15:10 | Autor: Jakub Mihálik

Je trio BBC hlavným dôvodom krízy Realu Madrid?
Je trio BBC hlavným dôvodom krízy Realu Madrid? | zdroj: © TASR

Hviezdne trio Benzema, Bale, Ronaldo čelí za svoje výkony v drese Realu Madrid kritike. Je ich aktuálna nemohúcnosť hlavným dôvodom, prečo Real v La Lige stráca?

Stĺpček Jakuba Mihálika

Nula gólov v dvoch zápasoch. Prepad na druhé miesto tabuľky. Kritika trénera Ancelottiho i fanúšikov samotného klubu. Real Madrid nezažíva práve vydarené obdobie a dokonca sa objavujú hlasy, volajúce po tom, aby sa zmenilo zloženie útočného trojlístka hviezdnych rozmerov, Ronaldo – Benzema – Bale. Donedávna nemysliteľná záležitosť.

Okolo slova „kríza“ chodíme v súvislosti s Realom Madrid opatrne už od začiatku kalendárneho roku. Real síce vyhrával a takúto „krízu“ by bral nejeden európsky klub, zároveň však treba povedať, že to v predchádzajúcich desiatich týždňoch nebol ten galaktický Real z jesene.

Prirodzene, najväčšiu zodpovednosť nesú najväčšie hviezdy tímu, a tak nečudo, že najmä Ronaldo, Benzema a Bale čelia najväčšej kritike. Nečudo, že fanúšikovia volajú po preladení kanálu BBC (Benzema, Bale, Cristiano).

Otázkou však je, kam preladiť. Okrem BBC totiž Realu ostáva už asi len slabý signál kanálu CNN (Cristiano, Nikto a Nikto). Problém Realu totiž nespočíva v základnej zostave, ale v lavičke. Na nej Ancelotti neoplýva hráčmi, schopnými plnohodnotne nahradiť hráčov základnej zostavy, ktorým sa jednoducho nemôže dariť celý rok. Nedokážu vniesť spoluhráčom iskru, zmeniť chod zápasu, rozhodnúť. Lucas Silva sa v európskom futbale len rozhliada, Illaramendi sa neosvedčil, Chicharito je mužom, ktorý dokáže maximálne zvýšiť z 3:1 na 4:1. Jesé vynechal takmer rok a potrebuje ešte čas, a v tomto resumé by sme mohli pokračovať. Real trpí na nedostatok hernej invencie, ktorá sa očakáva od stredopoliarov. James je zranený, Kroos vyčerpaný, Isco osamotený. Veľkou úľavou musí byť fakt, že sa do zostavy vracia, síce nenápadný, no nesmierne dôležitý Luka Modrić.

Hoci sa o súčasnom „trápení“ Realu píše ako o katastrofe, od tej to má ďaleko. Real stráca v lige na Barcelonu len bod. Vo štvrťfinále nie sú len jednou nohou, ale aj štupľami kopačky druhej nohy, a to ešte pred dnešnou odvetou so Schalke a pokojne môžu súťaž vyhrať. V lete však bude musieť madridský tím vyriešiť jeden problém, bez ohľadu na to, či bude táto sezóna s trofejou, alebo bez. Ten problém neleží v Ronaldovi, Benzemovi, či Baleovi. Problém (ne)sedí na lavičke náhradníkov.