Main Content

LM: Chelsea privíta v šlágri PSG, zlomí Bayern Šachťar?

streda, 11. marec 2015 07:41 | Autor: Jakub Vaverka

LM: Chelsea privíta v šlágri PSG, zlomí Bayern Šachťar?
LM: Chelsea privíta v šlágri PSG, zlomí Bayern Šachťar? | zdroj: © TASR

Dnes spoznáme druhých dvoch štvrťfinalistov Ligy majstrov. Ako v Paríži, tak aj v Ľvove sa pred troma týždňami zrodili nerozhodné výsledky.

V miernej výhode sú pred odvetami Chelsea a Bayern, ale dnes večer sa rozhodne máme na čo tešiť, pretože reálne môžu ďalej postúpiť všetky štyri tímy. Kto bude na strane víťazov a kto naopak skončí svoje pôsobenie v Champions League?

Chelsea FC – Paríž Saint Germain
(20:45, Stamford Bridge, Londýn, Anglicko)

Prvý zápas skončil remízou 1:1 v Parku Princov. Skóre otváral Branislav Ivanovič z Chelsea, v druhom polčase vyrovnal Edinson Cavani. Parížania boli aktívnejší, ale pevnú defenzívu Londýnčanov nakoniec viac ako raz nezlomili.

Minulý rok bol po prvom zápase stav 3:1 pre PSG, avšak tím Laurenta Blanca nedokázal postúpiť ďalej. V odvete Chelsea doma vyhrala 2:0 a šance francúzskeho tímu na postup poslala do zabudnutia.

Defenzívna opora parížskeho veľkoklubu Thiago Silva prehlásil, že on a aj jeho tím je momentálne niekde inde ako minulý rok. Brazílčan si myslí, že PSG už v prvom zápase bolo jednoznačne lepšie, pričom šance na postup v Londýne sú pre Blancovu družinu pomerne vysoké.

Chelsea je na Stamford Bridge skoro neporaziteľná a dôležitým faktom je, že Modrým stačí na postup aj bezgólová remíza. José Mourinho je veľký taktik a keď bude vidieť, že jeho tím pravdepodobne neskóruje, je schopný naordinovať svojmu tímu ultra defenzívne poňatie hry, ktoré by mohlo znamenať postup.

Tímom, ktorý bude musieť tvoriť budú bezpochyby Parížania, Chelsea je síce doma, ale nie je klubom, ktorý by musel útočiť. Očakáva sa, že úvod zápasu bude vyčkávací, či náhodou niekto neurobí hrubú chybu v defenzíve.

Chelsea v posledných piatich zápasoch trikrát vyhrala a dvakrát remizovala, jej dnešný súper má na vlas rovnakú bilanciu. Oba kluby sú na podobnej hernej aj výsledkovej úrovni.

Ak sa zápas skončí 0:0, postupuje Chelsea, remíza 1:1 posúva zápas do predĺženia, akákoľvek iná remíza znamená postup PSG. Obom klubom taktiež na preniknutie medzi najlepších osem tímov Ligy majstrov stačí víťazstvo akýmkoľvek rozdielom.

Na tomto zápase mohol byť prítomný aj Souleymane S, fanúšik, ktorý bol rasisticky napadnutý skupinkou hooligans Chelsea v parížskom metre. Poškodený však ponuku londýnskeho klubu odmietol a do hlavného mesta Veľkej Británie nakoniec nepocestoval.

TIP: X

Bayern Mníchov - Šachťar Donetsk
(20:45, Allianz Arena, Mníchov, Nemecko)

Šachťar Donetsk v dočasnom domove, v Ľvove, dokázal s Bayernom Mníchov v prvom zápase uhrať nerozhodný výsledok 0:0, ktorý ho nechal v postupovej hre aj pred odvetou.

Červenú kartu dostal v spomínanom zápase Xabi Alonso, futbalista, ktorý nezvykne byť vylučovaný, avšak v odvete bude Pepovi Guardiolovi chýbať, či by mohlo byť vidieť na hre nemeckého šampióna.

Fanúšikovia sa nemusia báť bezgólovej remízy, pretože gól jednoducho vidieť musíme. Či už v riadnom hracom čase, alebo v predĺžení.

Bezgólová remíza posúva zápas do predĺženia, akákoľvek iná remíza znamená postup ukrajinského celku.

Zaujímavá situácia nastane, ak sa podarí tímu Mirceu Lucescua skórovať ako prvému, Bayern by následne musel dať hneď dva góly.

Jasným papierovým favoritom sú Bavori, ktorí majú výbornú formu.  V posledných štyroch ligových zápasoch nestratili ani bod. Naposledy nezvíťazili práve proti Šachťaru, čo svedčí o tom, že Liga majstrov je špecifická súťaž.

Ukrajinský celok od zápasu s Bayernom Mníchov odohral len tri zápasy, dva vyhral a jeden remizoval.  Mužstvo je síce o niečo menej rozohrané, ale je psychickej pohode a v Allianz Arene nemá doslova čo stratiť.

TIP:1