Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.3.)

nedeľa, 8. marec 2015 09:41 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.3.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Minulé leto sa Xavi rozhodol, že ešte rok svojej kariéry odovzdá Barçe. Toto leto sa však už rozhodne inak a pôjde za pokojným koncom kariéry do Kataru alebo Spojených arabských emirátov. (Eurosport)

BARCELONA: 23-ročný útočník Cristian Tello sa na hosťovaní v Porte udomácnil veľmi dobre a rád by v ňom ostal na trvalo. Oficiálne rokovania medzi týmito dvomi mužstvami jeho vyhlásenie ešte nerozprúdilo. (Newsnow)

REAL MADRID: Ďalšie komplikácie v lige si privodil Biely balet. Na pôde Bilbaa prehral 0:1, čo znamenalo bodovú stratu v druhom kole v rade. Príležitosti na predbehnutie rivala sa môže chopiť Barcelona, ktorá potrebuje dnes zdolať Rayo Vallecano.

REAL MADRID: Po ligovej prehre neskrýval Carlo Ancelotti rozhorčenie a svojich zverencov skritizoval za príliš individuálnu hru v ofenzíve. „Dostali sme gól a v druhom polčase sme ho nevedeli dať. Náš problém nie je v obrane, ale v útoku. V dvoch zápasoch sme dali jeden gól, aj to z penalty. Musíme zlepšiť našu efektivitu pred bránou.“ hodnotil výkon tímu. (Football-España)

SEVILLA: Obhajoba trofeje v Európskej lige pre Los Rojiblancos príliš veľkú cenu nemá. Tréner Unai Emery chce zvýšiť tímovú sebadôveru a súdržnosť hlavne ligovými výsledkami. (Football-España)

BILBAO: Skúsený útočník Aritz Aduriz hovorí o krásnom týždni, počas ktorého Los Leones všetko vychádzalo. Vyhrali v Eibare, postúpili do finále Copa del Rey, navyše pokorili Real Madrid. Zároveň je presvedčený, že tieto tri body tím nakopnú. Athletic je momentálne na ôsmom mieste s výraznou stratou na Málagu. (Football-España)

RAYO VALLECANO: Vedenie sa príliš neženie za ponukou novej zmluvy pre Alberta Buena. 26-ročný útočník si tak bude môcť vybrať z viacerých možností a seriózny záujem javí talianske Palermo. (tuttomercatoweb)

ESPANYOL: Útočník Sergio García, ktorý mal byť pri ovplyvňovaní minuloročného zápasu s Osasunou, v oficiálnom stanovisku popiera svoju vinu. Vyhlasuje, že nikdy nebol zapletený do žiadneho trestného činu a je pripravený vypovedať pred súdom, aby dokázal svoju nevinu a vo veci vyvrátil všetky nejasnosti. (Marca)