Main Content

Obeť rasizmu odmietla ponuku Chelsea, zápas neuvidí

sobota, 7. marec 2015 08:24 | Autor: Jakub Vaverka

Obeť rasizmu odmietla ponuku Chelsea, zápas neuvidí
Obeť rasizmu odmietla ponuku Chelsea, zápas neuvidí | zdroj: © TASR

Po prvom zápase osemfinále Ligy majstrov medzi PSG a Chelsea (1:1) sa v parížskom metre udial nechutný rasistický útok fanúšikov Londýnčanov na jedného z domácich obyvateľov. Poškodený dostal od The Blues ponuku ísť na odvetu do Londýna, ten ju však odmietol.

Všetko sa odohralo v neskorý večer po úvodnom anglicko – francúzskom meraní síl v osemfinále Ligy majstrov. Partička fanúšikov londýnskeho veľkoklubu odmietla vpustiť istého Souleymanea S opakovane do jedného z vagónov metra. Všetko si to nahral na kameru mobilného telefónu jeden z prítomných a toto video obletelo svet.

Klub zo Stamford Bridge sa okamžite dištancoval od správania malej skupinky svojich fanúšikov, na tlačovej konferencii odsúdil ich konanie, svoje k tomu povedal aj kouč Chelsea José Mourinho, ktorý sa taktiež postavil proti rasizmu.

Postoj UEFA bol k celému incidentu neutrálny, ako sa šéf tejto organizácie Michel Platini vyjadril, udalosť sa stala po skončení futbalového zápasu, mimo futbalový štadión, preto futbalová únia nemala ako proti konaniu „fanúšikov“ zasiahnuť.

Meno londýnskej Chelsea však bolo pošpinené a vedenie aktuálneho lídra Premier League sa tak rozhodlo, že Souleymaneovi ponúkne kompletný zájazd s ubytovaním a lístkami na odvetný zápas pre celú rodinu.

33- ročný Parížan mal na rozhodnutie niekoľko týždňov, ale jeho konečný rezultát znel jasne – do Londýna nepríde. Ťažko odhadovať, aké sú jeho aktuálne pocity, ale čo sa stalo, stalo sa dané okolnosti už zmenené nebude. Souleymane S mohol zažiť Ligu majstrov v Londýne naživo, avšak rozhodol sa, že hlavné mesto Veľkej Británie pre tento krát nenavštívi.

„Nechce ísť do Londýna na futbalový zápas, pretože je šokovaný. Je to príliš čerstvé a povedal mi, že je príliš skoro na to, aby išiel do Londýna na futbal. Nechce momentálne vidieť žiaden zápas, nechce tam ísť.“  povedal médiám Parížanov právnik Jim Michel – Gabriel, ktorý včera oficiálne potvrdil, že jeho klient odmietol ponuku Chelsea.