Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.3.)

štvrtok, 5. marec 2015 16:37 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.3.) | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie je definitívne za nami, ale prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Manchester United zrejme o Falcaa nestojí
Podľa informácii, ktoré uviedol plátok L'Equipe Manchester United nestojí o služby Radamela Falcaa v nasledujúcej sezóne, čo znamená, že Ćervení Diabli nevyužijú opciu na trvalé angažovanie Kolumbíjčana za 55 miliónov eur. Falcao sa tak po ročnom hosťovaní zrejme vráti do AS Monaco, ak medzitým zlepšenými výkonmi nezaujme iný klub, ktorý by bol schopný vykúpiť ho spod zmluvy s francúzskym vicemajstrom.

Ronaldov návrat? Ale kdeže!
Brazílska legenda Ronaldo je zrejme posledným človekom na zemi, ktorý nevie o svojom návrate do profesionálneho futbalu. Je až zaražajúce do akej miery prerástli fámy o tom, že bývalý kanonier Kanárikov hlási futbalový návrat cez klub Fort Lauderadale, ktorého je spoluvlastníkom. ,,Nič o tom neviem. Celá záležitosť je jeden nezymsel ľudí na twitteri,“ vyhlásil 38-ročný majster sveta z rokov 1994 a 2002.

Pepemu chystajú v Reale nový kontrakt
Denník Marca informoval o tom, že v najbližšej dobe by mal portugalský stopér Pepe predĺžiť kontrakt s Realom Madrid na ďalšie nešpecifikované obdobie. Súčasná zmluva 32-ročného kremenitého obrancu končí v roku 2016, čo značí, že je najvyšší čas rokovať o podmienkách novej (Marca).

Lacazette v hľadáčiku veľkoklubov

Najlepší strelec francúzskej Ligue 1 Alexandre Lacazette priznáva, že existuje veľka pravdepodobnosť jeho letného prestupu z Lyonu. ,,Pokiaľ položí nejaký klub na stôl milióny eur, prezident mi zrejme povie, aby som odišiel,“ povedal francúzsky reprezentant pre OLTV (soccerway).

Milner do AS Rím?
Podľa informácii Gazetta dello Sport sa v hľadáčiku skautov AS Rím ocitol James Milner z Manchestru City. Anglický reprezentant by však údajne rád zostal v Premier League, kde sa oňho zaujíma napríklad Liverpool (Gazetta dello Sport).

Llorenteho chce Sevilla
Tuttosport dnes informoval o záujme španielskej Sevilly o služby 23-násobného reprezentanta „La Furia Roja“ Fernanda Llorenteho. 30-ročný rodák z Pamplony pôsobí od sezóny 2013/2014 v Juventuse Turín, za ktorý strelil v tejto sezóne v 18 ligových zápasoch 5 gólov.

Rodriguez opäť zmení klub
Cristian Rodriguez, ktorý z Atlética Madrid prestúpil na hosťovanie do Parmy, pretože v tíme Diega Simeoneho nedostával dostatok príležitosti, opäť plánuje zmenu pôsobiska. Tentokrát je na vine zlá finančná situácia talianskeho klubu, ktorý nedokáže plniť svoje záväzky voči hráčom a funkcionárom. Uruguajčan preto chce odísť do Južnej Ameriky, alebo do USA, aby sa dokázal plnohodnotne pripraviť na Copa America.

Japonsko zrejme povedie Halilhodžić
Japonskú reprezentáciu by mal podľa informácii ČTK poviesť bosniansky tréner Vahid Halilhodžić. Na lavičke krajiny vychádzajúceho slnka by mal nahradiť mexického trénera Javiera Aguirreho, ktorý bol odvolaný z funkcie po tom ako bolo jeho meno spomínané v súvislosti s korupčnou kauzou v Španielsku (ČTK).

Kluivert trénerom Curacao
Bývalý skvelý hráč Barcelony či AC Miláno Patrick Kluivert povedie v kvalifikácii na MS 2018 exotickú karibskú krajinu Curacao, z ktorej pochádza jeho matka. Pre 38-ročného Kluiverta to bude prvá pozícia hlavného trénera, v rokoch 2012-2014 pôsobil ako asistent na lavičke holandskej reprezentácie (ČTK).