Main Content

LeBron James má podiel v FC Liverpool

štvrtok, 7. apríl 2011 19:00 | Autor: TASR

Minoritná časť akcií anglického futbalového klubu FC Liverpool sa prostredníctvom partnerstva so spoločnosťou Fenway Sports Group (FSG) dostala až do rúk jedného z najlepších basketbalistov planéty LeBrona Jamesa.

FSG je majiteľom FC Liverpool, ale aj bejzbalistov Boston Red Sox, televíznej stanice New England Sports Network (NESN) či tímu Roush Fenway Racing účinkujúceho v automobilovom seriáli NASCAR. Najnovšie nadviazala obchodnú spoluprácu so športovo-marketingovou firmou LRMR Branding & Marketing, čím sa stala exkluzívnym zástupcom LeBrona Jamesa vo svete. LRMR bude spoločne s marketingovou Fenway Sports Management (FSM) patriacou pod značku FSG hľadať sponzorské možnosti pre najužitočnejšieho hráča uplynulých dvoch sezón NBA. Súčasťou dohody je vstup Jamesa do FC Liverpool. Ani jedna zo strán nezverejnila veľkosť jeho podielu v klube anglickej Premier League, finančné otázky takisto zostali utajené.

"Nevnímame to ako možnosť riadiť kariéru LeBrona Jamesa, ide skôr o obchodnú spoluprácu dvoch spoločností. Našou úlohou bude obchodný rozvoj a predaj značky LeBron James na trhu, ako to už robíme s Boston Red Sox, Liverpoolom či Rousch Fenway. LeBron je len ďalšou luxusnou značkou v našom portfóliu," uviedol prezident FSM Sam Kennedy.

SITA, Reuters
© WEBNOVINY