Main Content

Anglický majster je zrejme nepoučiteľný

streda, 25. február 2015 06:16 | Autor: Filip Chudý

Anglický majster je zrejme nepoučiteľný
Anglický majster je zrejme nepoučiteľný | zdroj: © TASR

Po roku sa Manchester City a FC Barcelona opäť streli v osemfinále Ligy majstrov, ale ak si niekto myslel, že sa niečo zásadné zmení, musel ostať sklamaný. Anglický majster na trávniku ukázal, že je zrejme nepoučiteľný.

Komentár Filipa Chudého

Je už akousi tradíciou posledných rokov, že výsledok žrebu Ligy majstrov sa často opakuje. Vďaka tomu vznikajú mnohé novodobé rivality, ktoré aspoň trochu nahrádzajú tie s historickým významom. Jednou z takých sa stali súboje Barcelony s Manchestrom City. Katalánci boli síce zvyknutí, že jedným z ich súperov býval klub z Manchestru, lenže belasé farby nahradili červenú. Pred rokom boli súboje týchto dvoch klubov osemfinálovým šlágrom, celú zimnú prestávku fanúšikovia na celom svete čakali hlavne na túto konfrontáciu, ale následne zostali sklamaní, namiesto vyrovnaného súboja, videli jeden z tých rýchlejšie vybavených dvojzápasov. Teraz sa zopakovala situácia s očakávaniami, dokonca by sa dalo povedať, že sa ešte znásobili, veď to mala byť odveta, lenže všetci nezainteresovaní fanúšikovia zažili ďalšie sklamanie, akoby pozerali minuloročný zápas zo záznamu. Oba úvodné zápasy sa podobali ako vajce vajcu.

Hra Barcelony je už dlhšie prakticky rovnaká, každý tréner síce nejaký detail zmení, ale výsledok je ten istý, hráči hrajú na čo najdlhšie držanie lopty. Preto možno považovať katalánsky klub za futbalový etalón, s ktorým sa dá porovnávať. A podľa videného možno povedať, že na prejave anglického zástupcu sa za rok nič nezmenilo. Anglickí majstri síce išli opäť do zápasu s veľkým sebavedomím, lenže asi im to ide iba v mediálnej rovine. Barcelona urobila to isté čo pred rokom, prišla, zopárkrát si prihrala, ukázala, že je minimálne o triedu kvalitnejšia od najlepšieho anglického klubu a opäť sa vrátila domov s postupovým výsledkom. Pričom nechýbalo veľa a vrátila by sa už s postupom, len to by nemohol Messi lajdácky zahrať pokutový kop.

Veľmi by ma zaujímalo, čo celý ten rok v Manchestri City robili, keď ho vôbec nedokázali využiť na zlepšenie. Ak chcú byť najlepší, čo podľa vyhlásení chcú, musia to ukázať predovšetkým v Lige majstrov, hrajkať sa na domácom piesočku nestačí. Anglická liga je síce kvalitná, ale súperi v najprestížnejšej súťaži sú úplne iný level. V tejto sezóne anglickému majstrovi vo vzájomných zápasoch ukázal už v skupine Bayern Mníchov a teraz v osemfinále Barcelona, že kvalitou za nimi výrazne zaostáva. A to nie je prvýkrát, čo dostávajú takéto facky na prebratie pred zrakom celého sveta, lenže ani raz sa z nej nedokázali poučiť, čo je ešte horšie ako tá facka.

Samozrejme, aj včera mohli citizens Barcelonu poraziť, ale iba takým spôsobom, akým „uhaluzili“ víťazstvo nad Bavormi  a tým postup zo skupiny. Šance na víťazstvo a otočenie výsledku mali, ale to by si v žiadnom prípade nezaslúžili. Vlastne môžu byť radi, že po takom hanebnom prvopolčasovom výkone prehrali nakoniec iba 1:2. No aj po ňom sa zdá, že odveta bude iba formalitou, ale bodaj by som sa mýlil, nech sa je na čo pozerať, včera to vzhľadom na očakávania až tak zaujímavé nebolo.