Main Content

LM: Arsenal v pozícii favorita, Atlético chce zopakovať minulý rok

streda, 25. február 2015 10:48 | Autor: Jakub Vaverka

LM: Arsenal v pozícii favorita, Atlético chce zopakovať minulý rok
LM: Arsenal v pozícii favorita, Atlético chce zopakovať minulý rok | zdroj: © TASR

Dnes večer sa môžeme tešiť na duel londýnskeho Arsenalu s francúzskym AS Monaco a nemecko – španielske meranie síl v podaní Leverkusenu a Atlética Madrid.

Arsenal FC – AS Monaco
20:45, Emirates Stadium, Londýn, Anglicko

Londýnsky Arsenal v posledných rokoch doplácal na extrémne náročné žreby hneď v osemfinále respektíve vo štvrťfinále, preto bolo už pomaly tradíciou, že Gunners to ďalej ako medzi TOP 8 tímov nedotiahli. Tento rok bol los k tímu Arsena Wengera milosrdný, keď im po druhom mieste v skupine pridelil papierovo priechodné AS Monaco, čo však môže byť na druhej strane pomerne zradné.

Obaja súperi sa v súťažnom súboji nikdy nestretli, sily si zmerali akurát počas letného prípravného turnaja Emirates Cup, kedy Kniežatá v Londýne vyhrali 1:0 po góle Falcaa. El Tigre je momentálne na hosťovaní v Manchestri United, preto bude ofenzívna zodpovednosť ASM ležať na pleciach iných.

Kto by mohol zostreliť Arsenal? Momentálne štvrtý tím francúzskej Ligue 1 ťahá v tejto sezóne skúsený Dimitar Berbatov, ku ktorému sa občasne pridávajú Martial, Ferreira či Traore. V zálohe je dôležitým kameňom Jeremy Toulalan a opora je aj medzi troma žrďami – holandský gólman Marteem Stekelenburg. Kniežatá v posledných piatich zápasoch 2 krát vyhrali, 2 krát prehrali a raz remizovali.

Arsenal sa dostal za posledné obdobie do slušnej formy, vyhral 4 z piatich zápasov a šplhá sa aj anglickou Premier League. Ako jeden z mála prvoligových tímov vydržal v FA Cupe, pričom primárnym cieľom ostáva účasť v Lige majstrov aj o rok. Špecifický dvojzápas čaká kouča Arsena Wengera, ktorý pred odchodom do Londýna trénoval práve AS Monaco.

TIP: 1

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid
20:45, BayArena, Leverkusen, Nemecko

Bayer Leverkusen nie je v najlepšom rozpoložení, v posledných piatich zápasoch vyhral iba raz, dvakrát remizoval a zapísal si dve porážky. Pred týždňom Bayer v prestrelke prehral s Wolfsburgom 4:5, pred pár dňami stratili Farmaceuti dva body, keď v Augsburgu v nadstavenom čase vyrovnával domáci brankár Hitz.

Čo môže Leverkusen tešiť je forma kórejského reprezentanta Son Heung- Mina, ktorý dal proti Wolfsburgu tri góly a dovedna sa trafil v tejto sezóne už osemkrát, pričom v tomto období je jednou z najväčších opôr svojho mužstva. Dobre je na tom aj Bellarabi, ktorý si v prebiehajúcom ligovom ročníku zapísal deväť presných zásahov.

Atlético Madrid v posledných piatich zápasoch trikrát vyhral, dvakrát prehral, pričom zaujímavosťou je, že Los Colchoneros si zapísali posledný nerozhodný výsledok 15. januára. Tím Diega Simeone hrá aj podľa tejto štatistiky vždy na víťazstvo, i keď z toho niekedy pramenia porážky.

Španielsky majster je favoritom tohto dvojzápasu, pretože hrá v skutočne dobrej forme a hráči ako Mandžukič, Griezmann, či dokonca Torres môžu rozhodnúť prakticky každý zápas. V Nemecku sa španielskym tímom darí takpovediac na striedačku.  Oba kluby sa naposledy stretli v skupinovej fáze Európskej ligy 2009/2010, ich dvojzápas skončil nerozhodne po dvoch výsledkoch 1:1.

TIP: 2