Main Content

LM: Ohlasy po remíze Bazileja s FC Porto v prvom osemfinále

štvrtok, 19. február 2015 10:05 | Autor: TASR

LM: Ohlasy po remíze Bazileja s FC Porto v prvom osemfinále
LM: Ohlasy po remíze Bazileja s FC Porto v prvom osemfinále | zdroj: © TASR

Bazilej 19. februára (TASR) - Futbalisti FC Porto remizovali v stredajšom prvom osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 v Bazileji 1:1 a majú tak výhodnú pozíciu pred domácou odvetou (10. marca) na postup do štvrťfinále.

Hoci inkasovali ako prví už v 11. minúte, v druhom polčase využili prevahu a vyrovnali gólom z penalty.

V Bazileji sa domáci portugalského favorita nezľakli, v 11. minúte krásnu prihrávku Fabiana Freia prebral rýchly a pohotovo reagujúci Paraguajčan Derlis Gonzalez, dobre sa natlačil do zakončenia a strelou pod telo brankára Fabiana otvoril skóre. Strelec sa pri góle zranil a musel vystriedať v 25. minúte. Porto zaradilo vyššie obrátky, malo väčšie držanie lopty, viac streleckých pokusov i viac protiútokov. Do druhého dejstva "draci" vstúpili oveľa lepšie, ich aktivitu mohol korunovať v 48. minúte vyrovnávajúcim gólom Casemiro, ale ten mu po dorážke anglickí rozhodcovia neuznali pre ofsajd. Vaclík zlikvidoval aj pokus Tella v 58. minúte a v 65. minúte nepremenil veľkú šancu na vyrovnanie ani kanonier hostí J. Martinez. No Porto napokon vyrovnalo na konečných 1:1 v 78. minúte, keď Danilo premenil penaltu po ruke Samuela v šestnástke. Bazilej vystrelil v zápase iba raz a bol z toho gól.

Hostia boli lepší, čo priznal aj tréner švajčiarskeho tímu Paulo Sousa. "Porto si zaslúžilo v zápase vyrovnať, a možno aj viac. Bolo lepšie, hoci nemalo až tak veľa čistých šancí. Má skvelých individuálnych hráčov. Inkasovaný gól nám pred odvetou zámery skomplikoval, no musím byť spokojný s remízou. Do Portugalska ale ideme s hlavami zdvihnutými vysoko a môžeme sa určite ešte zlepšiť. Viem, že môžeme predviesť lepší výkon. Do Porta budeme cestovať s víziou a nádejou," citoval domáceho lodivoda portál uefa.com.

Na strane Porta panovala opatrná spokojnosť. Tréner Julen Lopetegui poznamenal, že "draci" si zaslúžili viac ako bod, no na tejto úrovni to je vždy ťažké. "V osemfinále sú všetky zápasy náročné a my sme sa na to pripravili. Koncom zápasu sme hrali výborne. Bazilej bol silný súper. Dali gól z jedinej strely, my sme ich mali tuším 15. Myslím si preto, že sme si zaslúžili viac. Ukázali sme ale veľa kvality a tímový duch. To všetko na štadióne, kde domáci dokázali predčiť aj Liverpool či Real Madrid. Ale či bola remíza dobrý výsledok, uvidíme až po odvete."