Main Content

LM: Ohlasy po víťazstve Realu Madrid na pôde Schalke 04

štvrtok, 19. február 2015 09:05 | Autor: TASR

LM: Ohlasy po víťazstve Realu Madrid na pôde Schalke 04
LM: Ohlasy po víťazstve Realu Madrid na pôde Schalke 04 | zdroj: © TASR

Gelsenkirchen 19. februára (TASR) - Minuloročná demontáž Schalke Realom 6:1 sa síce nekonala, ale futbalisti obhajcu titulu zvíťazili aj v stredajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 na štadióne v Gelsenkirchene bez väčších problémov 2:0.

V drese španielskeho favorita sa presadili Cristiano Ronaldo a Marcelo, Real vyhral doteraz vo všetkých siedmich zápasoch v LM v tejto sezóne a celkovo desiatou výhrou v rade vyrovnal rekord súťaže, ktorý držal doteraz Bayern Mníchov.

Desaťnásobný európsky šampión tak rázne vykročil do štvrťfinále, keďže zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho privítajú v odvete bundesligistu 10. marca na Santiago Bernabeu.

"Biely balet" kontroloval priebeh, keď potreboval zabrať zabral a celkom pokojne si zaknihoval dôležitú výhru. Obrana domácich na čele s mladým brankárom Wellenreutherom zaspala v 26. minúte, keď nechala v 16-ke osamoteného hlavičkovať Cristiana Ronalda. Portugalský kanonier strelil šiesty gól v siedmom zápase LM v tejto sezóne, no prelomil ním trojzápasové čakanie na gól, ktoré španielski novinári už označujú za krízu. V druhom dejstve obhajcu síce mohol zaskočiť striedajúci Platte, ktorý musel nahradiť zraneného Huntelaara, ale mladík trafil bombou len do brvna a favorit vzápätí odpovedal gólovou lahôdkou brazílskeho obrancu Marcela, ktorý prudkou strelou zo šestnástky netradične pravou nohou vymietol horný kút domácej brány.

Tréner Ancelotti po zápase neskrýval spokojnosť. "Môj tím odohral dobrý zápas. Nasadenie bolo dobré, hoci tempo až také výrazné nebolo. Počkali sme si na svoje šance. Reálne sme mohli inkasovať len raz, takže celkovo to hodnotím dobre," povedal Talian pre uefa.com a dodal: "Cristiano Ronaldo žije pre góly. Ale pre nás nie je problém, aj ak zopár zápasov neskóruje. Teraz dal ale dôležitý úvodný. Prekvapil ma gól Marcela, ktorý ho dal pravačkou. Nestáva sa každý deň, aby Marcelo strelil gól pravou nohou, takže som bol príjemne prekvapený. Videli ste aj, ako je pre nás dôležitý Pepe. Sme na dobrej ceste."

Lodivod domácich a Ancelottiho krajan Roberto Di Matteo bol sklamaný. "Myslím si, že to pre nás nie je dobrý výsledok. Oba tímy mali málo šancí, ale Real ich premenil a my nie. V prvom polčase Huntelaara výborne vychytal Casillas, v druhom sme trafili brvno. Mohlo sa to skončiť nerozhodne. Bojovali sme a proti silnému súperovi sme skúsili všetko. Ak Real dostane len trochu miesta, je strašne nebezpečný. Ak chceme postúpiť, musíme v odvete streliť najmenej dva góly a veľa šancí tam zrejme mať nebudeme," povedal Di Matteo.