Main Content

Liga majstrov: Súťaž pre Real Madrid, či Borussiu

streda, 18. február 2015 16:16 | Autor: Jakub Mihálik

Liga majstrov: Súťaž pre Real Madrid, či Borussiu
Liga majstrov: Súťaž pre Real Madrid, či Borussiu | zdroj: © TASR

Či sa vám momentálne darí, ste prví, či poslední v domácej súťaži, osemfinále Ligy majstrov vám ponúka možnosť zmeniť chod vašej sezóny.

„Až teraz začína naozajstná Liga majstrov“, povedal pred osemfinálovými duelmi prezident mníchovského Bayernu, Karl-Heinz Rumenigge. Povedal to aj José Mourinho a uvedomovať si to vlastne musí každý, kto aspoň očkom sleduje prestížnu klubovú súťaž. Žreb Ligy majstrov je postavený tak, že, ak ste veľkoklub, musíte sa veľmi snažiť, aby ste nepostúpili do osemfinále. Pozdravujem Liverpool.

Až keď sa zredukuje menoslov tridsiatichdvoch účastníkov skupinovej fázy na polovicu, máte takmer stopercentnú istotu, že v zápase uvidíte niektorého z európskych futbalových velikánov. Ak máte šťastie v klubovom nešťastí, tak hneď dvoch. So spustením zvučky Ligy majstrov v osemfinálových zápasoch sa maže celá predchádzajúca časť sezóny. Nezáleží na tom, že sa vám doteraz darilo. Osemfinále Ligy majstrov je celkom iná súťaž. Potvrdil to včera Bayern, ktorý tri dni pred osemfinále so Šachťarom nadelil osem porcií Hamburgeru SV. Aj s prílohou. Včera proti Šachťaru vystrelil na bránu len raz, aj to hneď v prvej minúte.

Zároveň však osemfinále ponúka šancu na to, aby ste sa prebudili. To je napríklad prípad Realu Madrid, ktorý dnes zavíta na starú známu (a obľúbenú) pôdu Schalke 04 (alebo 1:6, ak chcete). Viac ako mesiac plnia senzáciechtiví novinári titulky svojich plátkov vyhláseniami ako „Real v kríze“, „Real stratil formu“. Križujú Ronalda za to, že má na chrbte už tri krížiky a náležite to oslávil. Odpisujú Ancelottiho, domov posielajú Balea. Osemfinále je príležitosťou presne pre tímy ako Real na to, aby kritiku spláchli spolu s potom po víťaznom zápase. Príležitosťou na to, aby vás zrazu oslavovali viac ako keby ste celú sezónu vyhrávali v pomere 1:0 s priemernými súpermi.

V Lige majstrov je možné všetko. Môžete razom otočiť celú sezónu. Môžete jednou chybou zakopať dlhoročnú prácu. Môžete sa stať kráľom Európy, hoci v domácej súťaži bojujete o záchranu. Môžete všetko. Preto je tak atraktívna.