Main Content

5 hráčov, ktorých Mourinho predal z Chelsea a zrejme nemal

pondelok, 16. február 2015 14:01 | Autor: Timotej Gašper

Ak je v tejto dobe José Mourinho za niečo kritizovaný, je to skutočnosť, že umožnil odchod z klubu viacerým obľúbencom fanúšikov The Blues. Predstavujeme vám 5 hráčov, ktorí boli v Chelsea, no odišli a kariéru výborne rozbehl inde. Ktovie, možno budú The Blues ich odchod raz veľmi ľutovať.

Kevin de Bruyne

Kevin de Bruyne

Chelsea ---> VfL Wolfsburg, 22 miliónov eur

Kevin svoju kariéru začínal v belgickom klube KVV Drongen, no v roku 2005 ho ako štrnásťročného uchmatol belgický Genk. Jeho talent a nadanie stať sa jedným z najlepších tvorcov hry ho priviedli až pred brány Stamford Bridge. V Genku odohral Kevin 111 zápasov, v ktorých dal sedemnásť gólov a pripísal si 36 asistencií. Počas posledného dňa zimného prestupového obdobia 2012 sa Genk a Chelsea Londýn dohodli na prestupe Kevina do Anglicka, ktorý "The Blues" stál 8 miliónov eur. Nádej belgického futbalu však ešte do konca sezóny ostala v Genku. Kevin sa v Londýne nestihol ani vybaliť a už cestoval na hosťovanie do Nemecka, kde mal svoj talent rozvíjať v Brémach. V Bundeslige de Bruyne žiaril, odohral 34 z 38 ligových zápasov, v ktorých sa prezentoval desiatimi gólmi a taktiež rovnakým počtom asistencií. Kevin si získal srdcia fanúšikov a pozornosť väčšiny futbalového sveta, no visieť ostával jediný háčik, dá mu Mourinho patričnú šancu na Stamford Bridge?

Po návrate do Londýna de Bruyne neprežíval práve najlepšie obdobie, keďže po menšom zranení sa už na vlnu kvalitných výkonov dostával len ťažko. Počas jesene odohral v Premier League 9 stretnutí a ak sa nechcel zakopať, vedel, že musí prestúpiť. Špekulácie sa šírili rýchlosťou svetla a medzi najhorúcejších kandidátov na jeho zisk patril nemecký trojlístok v zložení BVB, Leverkusen a Wolfsburg. Dvadsaťdva miliónov eur bola suma, ktorú zaplatili Vlci z Wolfsburgu a bol z toho jeden z najväčších prestupov zimy 2014. Mnoho fanúšikov či odborníkov za tento ťah Mourinha odsudzovalo, no de Bruyne by si v Chelsea na úkor Oscara či Matiča zrejme vôbec nekopol. Nemecko sa teda stalo Kevinovou zasľúbenou zemou, pretože k dnešnému dňu má 23-ročný de Bruyne za Vlkov odohraných 46 zápasov, v ktorých dal 14 gólov a pridal 21 gólových prihrávok. Kevin patrí medzi najväčšie hviezdy nielen Wolfsburgu, no aj celej Bundesligy a Mourinho si možno pár rokov bude búchať hlavu o stenu s otázkou, prečo len Belgičana nechal odísť.


Foto: © TASR