Main Content

Analýza 31. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 2. apríl 2011 02:04 | Autor: Sport7 sk

Analýza 31. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 31. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Po reprezentačnej prestávke pokračuje anglická Premier League kompletným 31. kolom. Prinášame vám analýzu k sobotňajším zápasom.

West Ham - Manchester United

Otázkou pre víkendové zápasy, čo sa všetkých stretnutí týka, je, ako sa jednotlivým klubom Barclays Premier League podarilo počas reprezentačnej prestávky pripraviť na náročný záver sezóny. Hammers počas tohto ročníka privítali Manchester United v Upton Parku v zápase Carling Cupu a vyhrali prekvapujúcim skóre 4:0, preto domáci cítia šancu aj v ligovom zápase. The Red Devils vonku z 15 zápasov zvíťazili iba v štyroch! Zverenci Avrama Granta navyše neprehrali štyri stretnutia v rade, zahŕňajúc víťazstvo nad Liverpoolom, či remízu so Spurs. Hostia veria, že tretíkrát za sebou vonku neprehrajú, myslíme si, že z Upton Parku by ich potešil aj bod.

Náš tip: remíza [ kurz 3,50 na BetClic ]

Birmingham - Bolton

Gól Berbatova v 88.minúte uplynulého kola do siete Wanderers znamenal, že zverenci Owena Coylea prišli o sedemzápasovú neporazenosť. Bolton si trávnik na St Andrews vyskúšal len nedávno počas zápasu FA Cupu, aj podľa našich predpokladov si odniesol víťazstvo 3:2 a postup do ďalšieho kola. S Birminghamom to od víťazstva Carling Cupu ide dolu vodou, sú na predposlednom mieste tabuľky a ak budú podávať výkony ako v posledných zápasoch, hrozí im reálna hrozba vypadnutia. Domáci v tomto zápase "musia", ak sa nechcú dostať do problémov, ale ich forma pred vlastným publikom je počas tejto sezóny úbohá. Vyhrali iba v 4 z 15 zápasov! V tomto prípade veríme viac hosťom.

Náš tip: víťazstvo Boltonu [ kurz 2,90 na BetClic ]

Everton - Aston Villa

Hráči Evertonu nazbierali z posledných 12 možných, až 10 bodov, čo ich v tabuľke vynieslo na 8.priečku. Reprezentačná prestávka zrejme rozbehnutým Toffees preto neprišla vhod. Navyše počas medzištátnych zápasov si zranenie privodili Jack Rodwell a Seamus Coleman, ktorí sa pridali k už indisponovaným Fellainimu, Sahovi a Artetovi. Šanca sa dáva aspoň návratu Tima Cahilla. Villania potrebovali prestávku na dobitie batérií ako soľ, do zápasu v Evertone vložia všetko, pretože v Premier League chcú zotrvať aj v nasledujúcej sezóne. Dobrú formu si z národného dresu Albiónu priniesli Ashley Young a Stewart Downing, ktorí by v Goodison Parku mohli hostí svojim nadšením doviesť k trom bodom.

Náš tip: víťazstvo Aston Villy
[ kurz 4,50 na BetClic ]

Newcastle - Wolves

Newcastle najprv prehralo doma s Evertonom 1:2 a následne 0:4 v Stoke, preto aktuálna forma tímu zo St.James je otázna. Fans Magpies boli z výkonu svojich miláčikov na Britannia Stadium poriadne sklamaní.

Zaujímavosťou v prípade domáceho celku je fakt, že vždy po reprezentačných prestávkach svoje zápasy prehrali, postupne 0:3, 0:2 a 1:5. Wolves v poslednom čase nabrali fazónu, hráči pod vedením Micka McCarthyho neprehrali posledné štyri stretnutia. Na konte majú remízy s West Brom a Spurs, zdolali Blackpool a Aston Villu. Mrzieť bude zranenie Kevina Doylea, ktorí bude mimo minimálne dva mesiace, nahradiť sa ho pokúsia Sylvan Ebanks-Blake a Steven Fletcher. Myslíme si, že vzhľadom na spomenuté štatistiky Magpies po reprezentačných zrazoch, by si Wolves mohli odniesť zo St.James Parku plný počet bodov.

Náš tip: víťazstvo Wolves
[ kurz 4,00 na BetClic ]

Stoke - Chelsea

Budeme sa držať štatistík, ktoré hovoria jasne v prospech obhajcu titulu. Od času, čo Stoke hrá v Premier League, sa súperi stretli šesťkrát a Chelsea zvíťazila vo všetkých prípadoch, pričom inkasovala iba 2 góly.

Chelsea je zdá sa z najhoršieho vonku a ešte zabojuje o nemožné, zisk titulu. Na vedúci Manchester Utd. má stratu 9 bodov, zápas k dobru a s Red Devils ich ešte čaká jeden vzájomný zápas. Stoke bude citeľne chýbať John Carew, ktorý je v klube na hosťovaní a svojimi výkonmi rozhodne presvedčil. Myslíme si, že netreba žiadne ďalšie zbytočné reči, obrana majstra bude vystužená aj Johnom Terrym, či Ashley Coleom.

Náš tip: víťazstvo Chelsea
[ kurz 1,65 na BetClic ]

West Brom - Liverpool


Vyzerá to tak, teda aspoň podľa našich predpokladov, že toto kolo bude patriť hosťom. Liverpool podal jeden zo svojich najhorších výkonov práve po jednej z reprezentačných prestávok, keď prehral s Everton 0:2, Roy Hodgson však vtedy paradoxne poznamenal, že podľa jeho názoru to bol najlepší výkon jeho zverencov v tejto sezóne. V kresle manažéra však už Hodgson nesedí, pre The Reds sa začala nová éra, ktorá dáva fans z Anfield Road nádej. Liverpool na nám v útoku s dvojicou Carroll - Suarez zdajú byť nebezpečnejší ako v minulosti s Torresom. Carroll strelil počas týždňa gól za Anglicko. West Brom z posledných 5 zápasov až štyrikrát remizoval, zbierku remíz doplnil víťazstvom v Birminghame. Aj keď West Brom nehrá v poslednej dobe zle, útočná sila FCL vyvoláva rešpekt, hostia budú podľa našej mienky v zápase o jeden gól lepší.

Náš tip: víťazstvo Liverpool [ kurz 2,30 na BetClic ]

Wigan - Tottenham

V prvom vzájomnom zápase sa Wiganu podarilo na White Hart Lane zvíťaziť, Spurs však mali v nohách zápolenie v kvalifikácii Ligy majstrov s Young Boys. Na DW Stadium očakávame, že Spurs Wiganu prehru z prvého zápasu odplatia. Tottenhamu sa zvykne po reprezentačných prestávkach dariť, stalo sa tak päťkrát a ani raz neprehrali. Wigan doma proti silným tímom veľa vody nenamútil, prehral s Manchestrom City, Chelsea aj Manchestrom United.

Zo 16 zápasov Wigan vo svojom stánku dokázal vyhrať iba štyrikrát. Spurs z 15 zápasov vonku prehral iba päť. The Latics na domácej pôde inkasovali najviac gólov zo všetkých účastníkov súťaže - 31. Tottenham musí ísť za víťazstvom, ak chce pomýšľať na miestenku v Champions League aj pre budúcu sezónu.

Náš tip: víťazstvo Tottenhamu
[ kurz 2,30 na BetClic ]

Arsenal - Blackburn

Na záver tip, kde je jasným favoritom domáci celok. Na Emirates Stadium by mali Gunners potvrdiť svoju prezývku a súperovi nasúkať do siete väčší počet gólov. Blackburn zvykne mať na pôde súpera deravú obranu, inkasoval až 38 gólov v 15 zápasoch. Výlet na Emirates by mal ich štatistiky inkasovaných gólov ešte viac "upraviť". Otázny je štart Robina van Persieho, ktorý sa v drese Holandska zranil, Arsenal by si však v tomto prípade mal poradiť aj bez neho. Po reprezentačných prestávkach sa Arsenalu darí, Gunners postupne porazili Bolton, Birmingham, či Wolves, všetky tímy zdolali na vlastnom trávniku. Očakávame rozdiel minimálne jednej triedy.

Náš tip: víťazstvo Arsenalu s handicapom 0:1
[ kurz 1,70 na BetClic ]